2010-03-15 10:59:27• hírek • Szatmar.ro

Képtelen nyerni a CFR

A román bajnoki tabella élvonala ismét borzasztó szorossá vált.

Mivel a listavezető Kolozsvári CFR nem tudott nyerni, szemben az üldözők közül a Steauával és a Rapiddal, így a pontvadászat élmezőnye ismét elképesztő sűrűvé vált: az első hét csapatot mindössze négy pont választja el.

Nyolc mérkőzés, négy győzelem, két döntetlen és két vereség. Ez Andrea Mandorlini mérlege a CFR kispadján, ami egy középcsapat esetén elfogadhatónak nevezhető. Igen ám, de a kolozsváriak a bajnoki címet szeretnék megszerezni. Tovább rontja az olasz tréner megítélését, hogy a bajnoki címért küzdő csapatok ellen négy meccsből csak egy győzelem (Urziceni), egy vereség (Vaslui) és két döntetlen (Steaua, Dinamo) a csapat mérlege, utóbbi két mérkőzést ráadásul odahaza vívták meg. A gárda idei teljesítménye pedig enyhén fogalmazva sem biztató: a már említett, Urziceni elleni győzelem mellett egy vereség és a fenti két iksz.

A Dinamo elleni rangadón a vasutasok voltak azok, akik folyamatosan futottak az eredmény után. Cristea vezető góljához kellett Culio pocsék hazaadása, igaz, az argentin utolsó percekben szerzett találata előtt Dolha kapus potyázott nagyot. Bostina egy távoli bombával szerezte meg a fővárosi gárda a második gólját, míg a hazaiak első találata is szerencsés körülmények között esett: Bud lövése Moti-on pattant meg. Ezen kívül a küzdelem és a felfokozott idegállapot jellemezte a találkozót (Deac kapott is egy pirosat könyöklésért), a márciusi havazásban pedig folytatódott a CFR három meccsre kiterjedő nyeretlenségi sorozata.


Küzdelem és havazás a CFR-Dinamón fotó. cfr1907.ro
Küzdelem és havazás a CFR-Dinamón fotó. cfr1907.ro


Nem játszott valami jól, de nyert a Steaua a galaci Otelul ellen. A hazaiak Stancu révén már a 10. percben megszerezték a vezetést, majd Kapetanosz a kapufát találta el. Ezt követően viszont a vendégek kiegyenlítették az erőviszonyokat és a gólhelyzetek számát, sőt, a végén beszorították a katonacsapatot, ám csak egy kapufáig jutottak, így a piros-kékek ismét befogták az élen a CFR-t.

A két éllovast egy pontnyi hátrányból követi a Rapid, amely Ionita óriási bombájával nyert Gyulafehérváron. A bajnoki címvédő Urziceni és a bajnokaspiráns Temesvár gól nélküli döntetlent játszott egymás ellen, míg a Vaslui hatalmas meglepetésre odahaza vereséget szenvedett a tavasszal szárnyaló Beszterce ellen, de még egyikőjük sem maradt le a bajnoki cím és Bajnokok Ligája-részvétel felé tartó vonatról.

A pontvadászat élén tehát a 39 pontos CFR és Steaua áll, őket egy egységgel lemaradva a Rapid követi. Az Urziceni 37 pontot, a Temesvár 36-ot, a Dinamo és a Vaslui pedig 35-öt gyűjtött.

Eredmények:

Ceahlaul - Medgyes 0-0
Astra - Iasi 1-1
gólok: Ganea (77.), illetve Negru (80.)

Steaua - Galac 1-0
gól: Stancu (10.)

Craiova - Brassó 3-0
gól: Gaman (17.), Barbu (25.), M.Costea (35.)

Curtea de Arges - Pandurii 0-0
Kolozsvári CFR - Dinamo 2-2
gólok: Bud (48.), Culio (85.), illetve Cristea (32.), Bostina (54.)

Gyulafehérvár - Rapid 0-1
gól: Ionita (3.)

Vaslui - Beszterce 0-1
gól: Hora (22.)

Temesvár - Urziceni 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: