2014-05-12 17:32:46• hírek • Kocsis Zoltán

Először nem engedték, másodszor pedig kitoloncolták

Előbb legálisan, majd illegálisan próbált meg átjutni Magyarországra két moldovai állampolgár szombat hajnalban a petei határátkelőhelynél. A két férfit a hatóságok végül kitoloncolták az országból, derült ki a határrendészet közleményéből.

A két férfi legálisan lépett be Románia területére és modern, biometrikus útlevéllel is rendelkeztek. Ennek ellenére - ismeretlen okokból kifolyólag - a magyar hatóság megtagadta számukra a határátlépést. A két moldovai azonban ebbe nem akart belenyugodni és kicsivel később megpróbáltak illegálisan átjutni a szomszédos országba. Úti céljuk a schengeni övezet volt.

A magyar határrendészek azonban észlelték az illegális próbálkozást és elfogták a két férfit, majd átadták a román hatóságnak.

A bevándorlási főigazgatóság munkatársai Szatmárnémetiben is igazoltatta a két férfit, majd kitoloncolták őket az országból, a román-moldovai határnál lévő Sculeni határátkelőhöz kísérve őket. Ráadásként a két személy a következő öt évben nem léphet Románia területére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: