2009-06-04 15:04:10• hírek • Parajdi Andrea

Előrehaladott stádiumban

A májusi tanácsülésen elfogadott, a hőszigetelési programba résztvevő három lépcsőház megvalósíthatósági tanulmányai után, csütörtökön újabb három műszaki dokumentációt hagytak jóvá a városi tanácsosok. A munkálatok licitjét hamarosan meghirdetik.

Ahogyan az ismert, Szatmárnémetiben idén hat lépcsőház kap támogatást az országos hőszigetelési program révén. A szükséges procedúrák már előrehaladott állapotban vannak, ugyanis a város már elkészítette a megvalósíthatósági tanulmányokat. A június 4-i rendkívüli tanácsülésen immár mindegyiket jóvá is hagyták.

Nits János tanácsos, az urbanisztikai bizottság tagja felhívta a figyelmet a lehetséges problémákra. Kihangsúlyozta, hogy lehetnek olyan családok, akik már korábban hőszigeteltették otthonaikat, ilyen esetekben meg kell vizsgálni milyen mértékű önrésszel kell beszállniuk a lakótársulat költségeibe. Emellett azt is kiemelte, hogy ha a munkálatok során illegális tetőterekkel, vagy egyéb engedély nélküli kisebb építkezésekkel találkoznak, akkor a műszaki struktúra átvizsgálása után tegyék meg a szükséges lépéseket, vagy az engedélyeztetés vagy pedig a lebontás irányába.

A programban a 14 Mai 1-es számú tömbháza, a Milcov sétány 7, a Horea 8, a Muncii sugárút H51, a Vasile Lucaciu 46 és a Dorna CD16-os tömbházak vesznek részt, összesen 121 apartmannal. A korábban megszervezett Zöld város, tiszta város versenyen való kiváló szereplésnek köszönhetően a Vasile Lucaciu lakótársulat önköltségeit az Önkormányzat finanszírozza, a Milcov 3,3 %-át, a Dorna pedig 6,6%-át kell kifizesse a teljes munkálatoknak. A többi tömbház esetében az önrész 20%, az Önkormányzat hozzájárulása 30%, míg a kormányé 50%.

Az Önkormányzat 1.5 millió lejt különített el idén a költségvetésből erre a célra, a kormány pedig már kiutalta az 1,2 millió lejes támogatását. A családoknak átlagosan 800-1000 eurót kell kifizetniük. Ilyés Gyula polgármester szerint ez a költség mindenképpen megtérül, hiszen ha megfelelően szigetelő otthonokban élnek a családok évente több mint 10 millió lejt megspórolhatnak. A munkálatokat hamarosan kilicitálják, amelyek teljes elvégzése legalább 3 évet igényel.


A városi tanács csütörtöki ülésén jóváhagyták a hőszigetelési programban résztvevő tömbházakra készített megvalósíthatósági tanulmányokat
A városi tanács csütörtöki ülésén jóváhagyták a hőszigetelési programban résztvevő tömbházakra készített megvalósíthatósági tanulmányokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: