2014-03-21 15:25:10• hírek • Kocsis Zoltán

Lyonba vezet az esélyes Juventus útja

Azt követően, hogy a nyolcaddöntőben két „testvérharc" is volt az Európa Ligában - a Juventus a Fiorentinát, a Sevilla a Betist búcsúztatta -, a negyeddöntőben nem született hasonló párosítás. A legnagyobb izgalmakat a Lyon és a toronymagas favorit Juventus valamint a Porto és a Sevilla küzdelme ígéri.

Érdekes módon a Juventus és a Lyon még soha nem találkozott egymással az európai kupákban. A Juventust a korai BL-búcsú blamája mellett az is motiválja, hogy saját stadionjában rendezik a döntőt. A bajnoksági cím szinte már zsebben, így viszonylag nyugodtan koncentrálhatnak arra, hogy 1996 után ismét európai kupát nyerjenek.

Nem számít premiernek a Sevilla és a Porto párharca. Az ibériai presztízscsatában a két csapat legutóbb 2010-ben találkozott az Európa Ligában, amikor a Sevilla Portóban nyert 1-0-ra, a Porto pedig Sevillában 2-1-re. A nyolcaddöntőben a Porto tűnt pragmatikusabbnak, ám a negyeddöntőben bármi megtörténhet.

Nem ma volt, amikor a Valencia és a Basel legutóbb összecsapott, ráadásul a svájciak még nem tudták legyőzni a spanyolokat, mi több: eddigi négy meccsükből csak egy döntetlenre futotta erejükből. A két klub legutóbb a BL 2002-es csoportkörében találkozott, akkor a bázeli 2-2 mellett a Valencia 6-2-re nyert saját szurkolói előtt. Közel fél évszázaddal ezelőtt, 1965-ben még ennyi babér sem termett a Baselnek: 3-1-re és 5-1-re kapott ki a „denevérektől".

Az utolsó páros két piros-fehér csapat párharcát hozza. A tavalyi döntős Benfica a holland AZ Alkmaarral játszhat. E két csapat sem találkozott még egymással, a hollandoknak azonban van egy igen kellemetlen emlékük lisszaboni csapatokkal szemben: 2005-ban a Sporting verte ki őket az akkor még UEFA-kupának nevezett sorozat elődöntőjében hosszabbítást követően, idegenben lőtt több góllal.

Európa Liga negyeddöntő: április 3-10:

Olympique Lyon - Juventus
Basel - Valencia
Porto - Sevilla
AZ Alkmaar - Benfica

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: