2014-04-04 02:25:37• hírek • Előny a Juventusnál, a Benficánál és a Baselnél

Előny a Juventusnál, a Benficánál és a Baselnél

Az Európa Liga negyeddöntőinek sorsolását követően a legkiegyenlítettebb párharcnak a Porto és a Sevilla párosa tűnt - mindezt igazolni látszik a csütörtöki első meccs is. Mint ahogy azt is, hogy a legnagyobb a különbség a Basel és a Valencia között van - csakhogy senki nem úgy gondolta, mint amit a bázeli első meccs eredménye mutat.

Portóban két olyan csapat - a Porto és a Sevilla - találkozott, amely az elmúlt bő évtizedben kétszer is megnyerte a sorozatot. (Igaz, Európa Liga név alatt csak a Porto tudott nyerni a még versenyben lévő csapatok közül.) Ennek ellenére a találkozó meglehetősen álmosan kezdődött, a nézők két óvatos csapatot láthattak. Mígnem fél óra elteltével Quaresma pazar beadását követőe Mangala egy remek fejessel meg nem szerezte a vezetést a hazaiaknak. A Sevilla végig meglepően passzív volt, láthatóan nem kívánt kockáztatni. A Porto ezzel szemben több ízben is növelhette volna előnyét, ám az első félidőben Defour, a másodikban Quaresma találta telibe a kapufát, ami meg kapura ment, azt Beto védte: a Kolozsvári CFR egykori kapusa több bravúrt is bemutatott a meccs során. Ezzel együtt is közel állt ahhoz a Sevilla, hogy döntetlennel forduljon a visszavágóra, Bacca lövése után azonban a Fabiano kapus által kiejtett labdát Gameiro közelről kapu mellé lőtte.

Nem láthattak viharosabb rohamokat és önfeledt támadófocit a szurkolók Lyonban sem, ahol a hét saját nevelésű játékossal a kezdőben (a szünet után további kettőt cserélt be) felálló Olympique a sorozat nagy esélyesét, a Juventust fogadta. Az első félidőben a hazaiaktól Malbranque és Briand, a vendégektől pedig Tevez tudott veszélyes lenni. Gól azonban sokáig nem született, a játék pedig a második félidőben sem lett színvonalasabb. A 85. percben aztán egy kapu előtti kavarodást követően Bonucci közelről betalált, a Juventus egy gólos előnnyel várhatja tehát a visszavágót.

Szintén egy gólos előnnyel térhet haza Lisszabonba a Benfica is, amely azonban az első félidőben nem sokat mutatott Alkmaarban - szerencséjére Johansson kihagyta a játékrész legnagyobb ziccerét is. A fordulás után kevéssel mégis a Benfica szerezte meg a vezetést, amikor egy kipattanó lövést Salvio akrobatikus közdulattal lőtt kapuba. Ezt követően a hollandok mindent megpróbáltak az egyenlítésért, igazán komoly lehetőségek mégis inkább a Benfica előtt adódtak, ám Cardozo, Rodrigo és Garay sorra kihagyta azokat.

Szomorú körítés, zárt kapuk között fogadta a Basel a Valenciát azon a meccsen, amelyen az est legnagyobb (egyetlen?) meglepetése született. A svájciak rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első gólig mégis valamivel több, mint fél órát kellett várni. Delgado azonban ekkor négy perc alatt kétszer is betalált. A szünet után a Valencia komoly erőfeszítéseket tett a szépítés érdekében, több komoly gólhelyzetet alakítottak ki a spanyolok, ám ezeket rendre elpuskázták. Ebben elsősorban a chilei Vargas járt az élen, aki akár önmagában is egyenlíthetett volna. A kihagyott helyzetek azonban ezúttal is megbosszulták magukat, Stocker a hosszabbításban tovább növelte a Basel előnyét, amely így esélyesként léphet pályára jövő héten a Mestallában. Valami azonban azt súgja, nem lesz az sétamenet a svájciak számára....

Európa Liga negyeddüntők első meccs:

AZ Alkmaar - Benfica 0-1
gól: Salvio (48.)

Olympique Lyon - Juventus 0-1
gól: Bonucci (85.)

Basel - Valencia 3-0
gólok: Delgado (34., 38.), Stocker (90.)

Porto - Sevilla 1-0
gól: Mangala (31.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: