2017-05-24 09:06:01• hírek • mti

Elöntötte az eső Budapestet kedd este

Elöntött több forgalmas utat, fákat csavart ki és ágakat tört le a heves eső kedden Budapesten.

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat - közölte a katasztrófavédelem a honlapján. Elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a szakembereknek, eddig több mint 200 bejelentés érkezett. Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották a fővárosi tűzoltókat.

A VI. kerületben, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt. Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. kerületi Lövőház, illetve a Zöldlomb utcát is elöntötte a víz.

A III. kerületben víz alatt áll a Lajos utca, illetve a Bécsi út egy része, és beömlött az eső a Westend bevásárlóközpontba. A Béke téren térdig ért a víz.
    
Lelassult a közlekedés a fővárosban, torlódtak a járművek, több busz, illetve villamosjárat egyes szakaszokon nem közeledett.

    
  
Az eső nemcsak a fővárosban, de az ország több településén is gondot okozott.
    
Szentendrén több elárasztott épületből is embereket kellett kimenteniük a tűzoltóknak. Az egyik épületben, a Halász utcában álló étteremben majdnem egy méter magasan állt a víz, amikor a tűzoltók megérkeztek; onnan hat embert menekítettek ki. A Bogdányi úton szintén egy éttermet veszélyeztetett a víz, innen három embert menekítettek ki. Az egységek folyamatosan végzik a környező utcák átvizsgálását, az egyik pincéből további három embert vittek biztonságos helyre a tűzoltók.
    
Egy időre lezárták a 31-es főutat a Pest megyei Sülysáp külterületén víz- és iszapátfolyás miatt.
    
Perkátán - az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése szerint - tornádó alakult ki. A Fejér megyei település határában a késő délutáni órákban egy úgynevezett nem-mezocikilonális tornádót észleltek. Ilyen tornádók rendszeresen előfordulnak a nyári félévben, de csak nagyon rövid élettartamúak és kis területet érintenek - írták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: