2019-04-03 08:50:34• hírek • Bede Emőke

Előléptetésekkel és látványos bemutatókkal ünnepelték a Román Csendőrség napját Szatmárnémetiben - Képgaléria

Szerdán, április 3-án, a Szatmár Megyei Csendőrség udvarán nagyszabású rendezvényre került sor, ugyanis 169 évvel ezelőtt, ezen a napon léptette életbe Grigore Alexandru Ghică moldvai uralkodó a csendőrség megalakításáról szóló törvényt. Az intézmény legfőbb feladatköre nem változott az elmúlt másfél évszázad során, tevékenységük azonban fokozatosan bővült, napjainkban pedig már elengedhetetlen segítői, társszervezete a rendőrségnek.

Ennek tiszteletére minden évben ünnepélyes ceremóniával és látványos bemutatókkal készül a Román Csendőrség, s természetesen ez alól nem kivétel a Szatmár megyei egység sem. Szerda délelőtt, 9 óra 30 perctől gyülekeztek a csendőrgenerációk, s ennek során a jelenleg is aktív, illetve az immár tartalékos egyenruhások nem felejtkeztek el megemlékezni azokról a bajtársakról sem, akik már nem itt, a földi létben vigyázzák a rendet.


Az ünnepség helyszíne ezt követően Szatmárnémeti újközpontjába költözött. Az Október 25. téren megszervezett ceremónia során többeket előléptettek, illetve díjazták azokat is, akik szakmai tevékenységük során kiemelkedő eredményeket értek el. A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség vezetője, Ovidiu Adrian Popa ezredes amellett, hogy tolmácsolta a Román Csendőrség vezetőjének üzenetét, elismerését fejezte ki a díjazottaknak. Ugyanakkor az egység további tagjainak is megköszönte áldozatos munkájukat, és további eredményes szolgálatot kívánt nekik. A díszőrség ünnepélyes visszavonulása után a csendőrség emberei demonstrációkat tartottak. A bemutatók után a nézelődők megszemlélhették a kiállított felszereléseket és autókat, a hivatás iránt érdeklődők pedig tájékoztatást is kaptak arra vonatkozóan, miként lehet valakiből csendőr.


A helyszínen készült közel fél órás videóért keresd fel az Exkluzív csoportunkat.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: