2019-07-24 12:11:10• hírek • Bede Emőke

Előléptetések és sportversenyek a Román Határrendészet Napján

A Román Határrendészet idén is országszerte megünnepelte július 24-ét, a határrendőrség 155 évvel ezelőtti megalakulásának napját, s ahogyan az ilyenkor lenni szokott, díszes ünnepség keretében előléptetéssel díjazták a kiemelkedő eredményeket elérő munkatársakat.

Országos szinten mintegy 100 határőr, 34 tiszt és 66 ügynök lépett előre a ranglétrán az elmúlt években nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. A kifejezetten a Máramarosszigeti Területi Határrendészet berkeiből származó munkatársak közül 16-an, azaz 6 tiszt (3-an Máramaros megyéből, 2-en Szatmár megyéből és 2 Szucsávából) és 10 ügynök (5 Máramarosból, 3 Szatmárból és 2 Szucsáva megyéből) részesült előléptetésben.


A díjazások mellett a területi felügyelőségek sportversenyeket is szerveztek, melyeken nem csak a Román Határrendészet emberei, de a további belügyminisztériumi szervek is részt vehettek, sőt, a határ menti területeken még a szomszédos országok határvédelmi intézményei is meghívást kaptak. Az alábbi videón példának okáért a „Zöld barett” nevet viselő, első ízben megrendezett versenybe kaphatunk egy kis betekintést. A Iasi megyei határőröknek egy 6 kilométer hosszú, akadályokkal nehezített pályát kellett teljesíteniük, mely által fizikai állóképességüket és kitartásukat tették próbára.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: