2013-09-13 16:44:20• hírek • Póti Orsolya

Előléptetések és látványos bemutatók a Tűzoltók Napján

Szeptember 13-án ünneplik Romániában a Tűzoltók Napját. Ez alkalomból, mint minden évben idén is ünnepelt a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. A látványos bemutatókkal egybekötött ünnepségre az Október 15. téren került sor.

Hagyományos módon zajlott a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által szervezett Tűzoltók Napja, azonban nem a megszokott helyszínen. Az elmúlt években a felügyelőség székhelyén, tavaly a régi főtéren, idén pedig az Október 25. téren tartották meg az ünnepséget péntek délben 12 órától.

A felügyelőség munkatársai ezen a napon emlékeznek az 1848-as forradalom során hősiesen helyt álló tűzoltókra.

„Szeptember 13-a a lakosság részéről is a tisztelet és a megbecsülés napja kell legyen, mert az országban szolgálatot teljesítő tűzoltók bármikor, bárkinek a segítségére lehetnek, és a bevetések során vakmerően helyt állnak" - hangsúlyozta Dan Gheorghe, ideiglenes tűzoltósági parancsnok.

A rendezvény első fél órájában ünnepi beszédek hangzottak el: a felszólalók főként a tűzoltók munkáját méltatták, akik sokszor saját életüket is kockára téve küzdenek mások megmentéséért, legyen szó közúti balesetről vagy bármilyen természeti katasztrófáról.



A szatmári alakulatot elsőként Eugeniu Avram prefektus, majd a város és a megye vezetősége köszöntötte, majd előléptetésekre és emlékplakettek, oklevelek kiosztására került sor.

A serlegek és emléklapok átadását követően látványos bemutatók zajlottak a téren. A szatmári tűzoltók egy Daciában ragadt „baleseti sérültet" mentettek ki, majd kutyás bemutatót, tűzoltást és még egy mentési akciót láthatott a közönség.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: