2008-02-07 16:15:42• hírek • Szatmar.ro

Erőszakmentes hét az iskolákban

 Először szervezik meg az erőszakmentes kampányhetet Szatmárnémetiben.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei központja közös kampányhetet szervez az iskolákban történő erőszak visszaszorítása és megelőzése céljából.

A kampányhét február 11 és 16 között zajlik, naponta változó programokkal. Hasonló rendezvényre eddig csak Bukarestben került sor.

Hétfőn békés felvonulással indítanak a diákok tanácsának képviselői a Megyei Múzeumtól, és egészen a Főispáni Hivatalig vonulnak majd. Kedden rajzkiállítást szerveznek ebben a témában. Szerdán a Mihai Eminescu Főgimnáziumban tartanak egy bemutatót, csütörtökön egy kerek asztal megbeszélésre ülnek össze, majd az erőszakmentes hét himnusza is felcsendül. Pénteken a diákok tanácsának képviselői egy találkozón vesznek részt, ahol mindenki bemutathatja, milyen tevékenységeket folytattak a hét keretén belül. Szombaton, az erőszakmentes kampányhét utolsó napján sportversenyekkel készülnek.

A hét minden napján önkéntesek felvilágosító cédulákat osztogatnak, mivel a megelőzés a cél, nem a bajok utólagos kezelése –tudtuk meg Sinziana Cristeatól, az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei Központjának igazgatójától.

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: