2016-05-22 15:39:36• hírek • Kocsis Zoltán

Elöl ment a porondmester és az elefánt, utánuk pedig Szatmár jövője

Síp, dob és nádi hegedű nem volt ugyan, mégis ritkán látható vidám, mosolygós társaság vonult végig Szatmárnémetiben vasárnap délelőtt: ez volt a Családi Hétvége gyerekfelvonulása. A Kossuth-kertben is a gyerekekről szólt a nap első fele, volt ott gólyalábas bábszínház, bűvészbemutató, gyermekkoncert.

Immár hagyománnyá vált, hogy a Családi Hétvége vasárnap reggelén/délelőttjén a család közösen vonul: kicsik és nagyok, gyerekkocsikban ülve/fekve vagy éppen a szülők, nagyszülők kezét szorítva totyogva. A gyerekfelvonulás egyre népszerűbb, a gyönyörűen felújított Észak Színház épülete előtt idén is szép számú tömeg gyűlt össze. A menet élére a mazsorettek és fúvószenekar állt: előbbiek a ritmust (sokak számára túlságosan is gyors ritmust) diktálták, utóbbiak a zenei aláfestést szolgáltatták. Őket követte az óriás bohóc, az elefánt és a gólya - majd a mosolygós, a remek időnek és az ismerősökkel való találkozásnak örülő családok. Soraikban többek között Kereskényi Gábor parlamenti képviselővel, Szatmárnémeti polgármesterjelöltjével és Pataki Csaba szenátorral, megyei tanácselnök-jelölttel.

A Kossuth-kertbe érve aztán kiderült, a porondmester, az elefánt és a gólya a miskolci Vagabanda gólyalábas bábszínház tagjai. Ők nem először vesznek részt a Családi Hétvégén, remek előadásuk azonban ezúttal is megörvendeztette a gyerekeket.

Amúgy elsősorban róluk, a legkisebbekről szólt a vasárnap első fele a Kossuth-kertben. A Vagabanda Óriáscirkusza után „Ki mit tud?" keretein belül bizonyíthatták tánctudásukat a gyerekek. Bellini bűvész sem ismeretlen vendég már errefelé, de mindig elő tud húzni tarsolyából olyan mutatványokat, amiktől sok mindenkinek leesik az álla. A majális szervezőit még véletlenül sem lehet diszkriminációval megvádolni, hisz nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is remek koncertet szerveztek, melynek Papp Attila volt az előadója.

Mindez azonban még távolról sem merítette ki a gyerekekre váró lehetőségeket, hisz az Aranykapu Egyesület és a Borókagyökér Egyesület hagyományos kézműves mesterségek oktatásával, népi játékokkal és hagyományos ízekkel is igyekeztek a kicsik kedvében járni. Emellett a Borókagyökér Egyesület egy remek kezdeményezéssel is várja egész nap a segíteni vágyókat: mesekönyveket gyűjt vidéki óvodák számára. Mert amit egy gyerek megunt, az másnak még hatalmas örömöt okozhat.

A vasárnapi program részeként elismerő oklevelet és könyvjutalmat kaptak a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete jóvoltából azok a magyar diákok, akik országos tantárgyversenyeken és vetélkedőkön kiemelkedő eredményt értek el.

A vasárnap délután további programja:

16.00 - Az Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület Engedelmességi és Agility bemutatója
17.30 - Salsa táncbemutató a Passion4Salsa előadásában
18.00 - Irigy Hónaljmirigy koncert (HU)
19.00 - HoneyBeast koncert (HU)
21.00 - Bertici Fivérek és barátai koncert

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: