2019-03-04 12:17:44• hírek • Szatmar.ro

Előkészítős iskolanyitogató szerdán a 10-es Számú Általános Iskolában

Hatévesek figyelem! Szeptemberben nektek is becsengetnek. Szeretnétek-e megismerni a leendő sulit és tancit? Szerdán vár benneteket és szüleiteket a 10-es Számú Általános Iskola (leendő Rákóczi Ferenc Általános Iskola) nyílt napja.

 

A 10-es Számú Általános Iskola (leendő Rákóczi Ferenc Általános Iskola) Szatmárnémeti egyik legnépszerűbb intézménye, de nem hiába! A tanulmányi versenyeken évről évre begyűjtött dobogós trófeák, a megannyi iskolán kívüli programlehetőség büszkén árulkodnak a színvonalról, valamint a munkaközösség rátermettségéről. A régi "tízes" a többi iskolához képest nem egy, hanem három osztályt indít a legkisebbek számára 2019 szeptemberében. A három tanító néni Reich Annamária, Mihái Adél és Petrean Camelia lesznek. Az osztályokba 25-25 kisdiákot várnak. 

 

A csemeték és szüleik, nagyszüleik március 6-a délelőttjén ismerkedhetnek meg az intézménnyel, a munkaközösséggel, a tevékenységekkel, a "nulladikos" tantervvel és a tancikkal. Az Iskolanyitogató eseményen a gyermekek számára interaktív, játékos foglalkozásokkal készülnek a tanítók, a szülők és nagyszülők az iskolával, a beiratással és a követelményrendszerrel kapcsolatban tájékozódhatnak. Az alkalmon az igazgató és a vezetőség tagjai is részt vesznek, hogy a leendő nebulókkal és családjaikkal személyes kapcsolatba léphessenek. A szülő így kötetlen, ígérettétel nélkül bizonyosodhat meg az oktatási intézmény nyújtotta körülmények és lehetőségek felől. 

 

A kisgyermekes szülők életében minden egyes döntés kapcsolódik a gyermekük személyiségfejlődéséhez, jövőjéhez. Az iskolaválasztás ezek közül az egyik legfontosabb. A tanító személye és értékítélete, valamint nevelési nézetei határozzák meg a kicsik további tanulmányi szorgalmát, kedvét és tehetségét. A tanító és a szülő összehangolt munkájával érhető csak el a kívánt eredmény: a nebulók jó irányba való fejlesztése, a tehetségük kiaknázása, a megfelelő lelki támogatás céljaik elérésében. Út közben váltani már nehéz, a kicsik megsínylik. Ennek tudatában kell meghozni a döntést, vállalni a felelősséget az utód jövőjét illetően.

 

A választás megkönnyítése érdekében szervezik meg az iskolák a nyílt napokat még a beíratkozás előtt. A 10-es Számú Általános Iskoláéra (leendő Rákóczi Ferenc Általános Iskola) március 6-án, szerda délelőtt kerül sor 10:00 órai kezdettel.

 

A szervezők szeretettel várják a leendő előkészítősöket és családjukat az Iskolanyitogató ünnepségre! 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: