2018-09-07 09:04:03• hírek • Oszkó Viktória

Előkészítős a gyerkőc? Ezeket feltétlenül szerezd be az iskolára!

Bizonyára a legtöbb szülőnek fejtörést okoz az iskolakezdés, különösen, ha a kicsi óvodából előkészítő osztályba lép. Mire figyeljünk? Milyen legyen az iskolatáska? Mi az, ami nem hiányozhat a padból? Mivel tudjuk megkönnyíteni a gyerekek és a pedagógusok dolgát? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni olvasóinknak.

Kezdjük az iskolatáskával. Méretben igyekezzünk olyat választani, amibe kényelmesen belefér egy A4-es méretű irattartó dosszié! A tanítónénik szívesen küldik majd haza a gyerekek munkáit a szülőknek, hogy lássák, hogyan haladnak és fejlődnek. Éppen ezért egy olyan dosszié, amiben az A4-es méretű papírok gyűrődésmentesen tárolható, fontos eleme lesz az iskolai készletnek. Arra is figyeljünk, ha egy mód van rá, hogy a táska keményfalú legyen, ezzel is biztosítva gyermekünk gerincének egyenletes terhelését! A jó iskolatáska ergonomikus kialakítású, erős anyagból van, szivacsos a háta, merev az alja. A táskának legyen tartása és nagyon fontos, hogy simuljon rá a kicsi hátára!


Mi a helyzet a táskába való holmikkal? Itt van rögtön a tolltartó, ami jó, ha mindennel felszerelt, legyen benne grafitceruza (lehetőleg puha), színes ceruza és filctoll is. Ha ceruzát választunk arra is figyeljünk, hogy ebben az életkorban a gyerekek még komoly fejlődésen mennek keresztül, a vastagabb, könnyebben markolható íróeszközök lesznek számukra a legalkalmasabbak. Ha tehetjük, ne beleszórós, neszeszer jellegű tárolót válasszunk, sokkal praktikusabb egy emeletes vagy egy kihajtogatós tolltartó. Az órákon sokszor gyorsan kell reagálni, ezért időényes lehet előkeresni a megfelelő ceruzát vagy éppen filctollat egy nem átlátható tartóból.



Amikor radírt választunk, törekedjünk arra, hogy a kicsik kérése ellenére fehér, illatanyagmentes variációt válasszunk. A színes, illatos radírok többsége sajnos maszatol és nem lehet velük tökéletesen dolgozni.


Érdemes beszerezni továbbá egy jegyzetfüzetet, amibe a tanítónéni feljegyezhet dolgokat az órán, illetve beleragaszthat esetleg jutalommatricákat. Mekker Melinda, a Református Gimnázium tanítónője elárulta, az előkészítősök táskájának alapkelléke kell, hogy legyen, az uzsonnás doboz, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék is. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontos az, hogy a gyerekek igyanak. Nem cukros üdítőket, nem gyümölcsleveket, nem teákat, hanem vizet, hiszen a tiszta víz segíti a gondolkodást, amellett, hogy hidratál.


A tornazsákról se feledkezzünk el, legyen a kicsinél fehér póló és egy nadrág is, ami lehet hosszú vagy rövid. Évszaktól függően lehet melegítő felsőt is bekészíteni a csomagba, és persze a megfelelő lábbelit is körültekintően válasszuk ki! Nem kell aggódni, a heti két tornaóra után minden hétvégén lesz lehetőség a tornaruha kimosására. Hét közben ez a felszerelés az iskolában maradhat.


Bár nem az iskolafelszereléshez kapcsolódik közvetlenül, a csoportos foglalkozásokat nagyban meg tudja könnyíteni, ha a gyerekek ilyenkorra már tudnak cipőt kötni, és felismerik a saját ruházatukat. Sok szülő tanévkezdésre vásárol be a gyerekeknek, akik nem tudják megkülönböztetni saját holmijukat  a többiekétől, ez pedig okozhat kesze-kusza helyzeteket és vicces pillanatokat. Persze a gyerekek nagyon kreatívak és fel is találják magukat, de segítsünk nekik úgy és ott, ahol és ahogy tudunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: