2019-02-27 13:12:23• hírek • Szatmár.ro

Előkészítő osztályos nyílt nap szombaton a Hám János Líceum intézményében

Március első hete Szatmárnémetiben az iskolai nyílt napokról szól a nagycsoportos csemetével rendelkező szülők és nagyszülők számára.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum is indít előkészítőt szeptembertől 25 gyermek számára. Az intézményt, az előkészítő év részleteit és a taító nénit a március 2-i nyílt napon ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvényre érkezhetnek a kicsikkel kézenfogva. Míg a felnőttek az előadáson vannak, az apróságokat az intézmény pedagógusai játékos foglalkozásokkal foglalják le.

 

A délelőtt 10 órakor kezdődő esemény menetrendje a következő: az érkezést követő első mozzanatként Ádámkó István igazgató mutatja be az oktatási intézményt, Sj. Pakot Géza iskolalelkész a fiatalok lelki gondozásáról beszél, Dr. Frigy Szabolcs ifjúsági referens a közösségi életbe és az iskolai nevelési elvekbe enged betekintést nyerni. Csapó-Ilyés Attila-Csaba aligazgató a beiratkozás metodológiájával kapcsolatban nyújt felvilágosítást. Urbán Klára előkészítős tanító néni a kicsik mindennapjaiból és a személyes tapasztalataiból ad ízelítőt. Ezt követően mutatkozik be a tanító néni: Krányák Jusztina.

 

A bemutatót követően a csapat csatlakozik a gyermekekhez, akikkel addig az intézmény pedagógusai foglalkoztak kézműves foglalkozás keretében. A felnőttek és a gyermekek szabad beszélgetéssel töltik a délelőttöt. A felmerülő kérdésekre a líceum munkatársai szívesen válaszolnak.

 

Idén immár hatodjára indul az iskola előkészítő osztállyal a hatévesek számára. A köznyelvben nulladik évfolyamként elhíresült program segítségével az ovisok "beszoknak" az iskolába és az iskolai követelményekbe. Ez az év feloldja azt a feszültséget, melyet a kicsikben a hirtelen váltás, az új emberek, a más helyszín és szigorú szabályok okozhatnak. Az elvárások lényegesen alacsonyabbak, nincs a követelmény nyújtotta stressz, nem kapnak házi feladatot. A tanító néni játékos módon szoktatja meg a csemetékkel a merőben újszerű kihívásokat, a folyamatos kötelezettségvállalást, és így tovább.

 

A Hám János Líceum előkészítő éve további pozitívumokat tartogat az apródok és a szüleik számára. Az osztályterem, mely az óvoda épületében található, nem egy, hanem két helyiségből áll. Az egyik a tanulószoba, a másik a pihenő és játszó terem, melyeket a falak színpompás díszítése mesevilággá varázsol. Az óvoda, mint a "nulladiknak" otthont adó épület nem idegen közeg a helyben maradóknak, de az intézményt váltók számára sem, mivel korban hozzájuk illő gyermekek, illetve óvónénik és dadák körében töltik az első iskolai évet. Ők lesznek az intézmény legidősebb diákjai. Ugyan itt az udvarra és a játszótérre is érdemes egy pillantást vetni - magyarázatot nem igényel. A délutáni programról se feledkezzünk meg, hiszen lehetőség adódik a kicsiket napközibe iratni.

 

Az előkészítős nyílt nap helyszíne: Hám János Óvoda – itt található a kicsik terme (elsőben kerülnek át a fő épületbe). A cím: Szatmárnémeti, Vajay (Gabriel Georgescu) utca 12. A gyülekező szombat reggel lesz 10 óra előtt kicsivel. Az épületben az iskola diáktanácsának tagjai segítenek eligazodni.

 

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és gyermekeiket. Nézzék meg, mennyi mindenben lehet részük, amennyiben a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum mellett teszik le voksukat!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: