2011-11-25 10:47:40• hírek • Szatmar.ro

Előkészítő gyakorlatok síeléshez

A téli sportok rajongói már rég felkészültek a síidényre. Abban az esetben, ha még nem síeltünk, de mégis kedvet kapunk a síeléshez természetesen nem jelenti azt, hogy azonnal neki is vághatunk „a nagy feladatnak".

Gyakorlat teszi az mestert alapon, a bemelegítésről soha nem szabad megfeledkezni. Profi és tapasztalt síelők beszámolóiból kiderül, szükség van a bemelegítésre ahhoz, hogy elindulhassunk lefelé a lejtőn. A következő néhány tipp elsősorban azoknak szól, akik idejében szeretnének felkészülni a síelésre, de a gyakorlatsorok azoknak is jót tesz, akiknek eszük ágába sem jut a lécre pattanni.

1. Szökdeljünk páros lábon jobbra, balra, folyamatosan. Törekedjünk arra, hogy a felsőtestük (törzsük) helyben maradjon. A szökdelést nehezíthetjük páros karlendítéssel mély tartáson keresztül oldalra.

2. Szökkenjünk egyik lábunkról a másikra oldalterpeszben úgy, hogy az előugró láb mellézárásával egyidejűleg a támasz lábunkat erőteljesen hajlítsuk. A gyakorlat hatékonyságát a csípő süllyesztésével (térdhajlítás) növelhetjük.

3. Guggolásban rugózzunk, a kart nyújtsuk előre. Változatosabbá tehetjük a gyakorlatot felugrásokkal megszakítva. A felugrásokkal egy időben végezzünk karkörzést.

4. Szökdeljünk terpeszben térdfordítással kifelé, illetve befelé. Ez a gyakorlat variálható az ismétlésszám változtatásával vagy a ki- és befordítás közé iktatott zárt lábú szökdeléssel.

5. Terpeszállásban próbáljuk jobb térdünket a bal bokánkhoz bebillenteni, mindkét oldalra végezzük a gyakorlatot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: