2009-06-02 17:11:58• hírek • Parajdi Andrea

Előírásszerűen kátyúznak

Eredményes a Szatmár Megyei Tanács szűrőpróbaszerű ellenőrzési akciója a kátyúzást végző cégeknél. Míg a munkálatok elkezdésekkor több szabálytalanságot is találtak, most már úgy tűnik kezdik betartani a megszabott kritériumokat.

-Tudjuk, hogy a gödrök betömése nem oldja meg évekre a megye útjainak problémáit, de amennyire csak lehet ki akarjuk hozni a maximumot a kátyúzási munkálatokból - mondja Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A megye ez évi költségvetés nem tesz lehetővé, egy olyan nagyszabású útfelújítási programot, mint amilyen a tavalyi évben zajlott, ezért sokkal nagyobb odafigyelést igényel a kátyúzás folyamata.

- Komoly kritériumokat írtunk elő, amelyet az útjavításokra licitet nyert cégeknek kötelezően be kell tartaniuk. A rendszeres, naponta történő ellenőrzésekkel gondoskodunk róla, hogy a munkálatokat előírásszerűen végezzék, ellenkező esetben élünk azzal a szerződésbe foglalt jogunkkal, hogy megtagadjuk a kifizetést - világít rá Csehi.

A tanácselnök mint mondja, kátyúzásra erre az évre 3 millió 600 ezer lejt különített el a Megyei Tanács, ez a pénz pedig semmiképp sem lehet kidobott összeg az ablakon. -A Polgármesteri Hivatalok segítségét is kértük, hogy amennyiben a saját zónájukban rendellenességet észlelnek azonnal jelentsék nekünk. Nem bíztunk semmit a véletlenre, éppen ezért egy olyan speciális műszert is beszereztünk, amely a kikevert aszfaltréteg hőmérsékletének meghatározására alkalmas, így azonnal ellenőrizhető, hogy megfelelő hőfokon kerül-e az aszfaltréteg az utakra - magyarázza Csehi Árpád, a szükségesnek vélt intézkedéseket.

Az ellenőrzéseknek meg van az eredménye, hiszen a javítások elkezdésekor több szabálytalanságot is regisztráltak, most már mindhárom cég odafigyel az előírások betartására. A kátyúzás várhatóan július végéig tart, ez idő alatt 400 kilométeren javítják ki az útaszfaltot, a Megyei Tanács szakemberei pedig mindvégig nyomon követik a munkafolyamatot.


Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke nem szeretné, hogy kidobott pénz legyen a kátyúzásra szánt összeg. A minőségi munka érdekében napi rendszerességű ellenőrzéseket tartanak a javítások helyszínén
Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke nem szeretné, hogy kidobott pénz legyen a kátyúzásra szánt összeg, a minőségi munka érdekében napi rendszerességű ellenőrzéseket tartanak a javítások helyszínein


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: