2009-11-18 22:33:03• hírek • Szatmar.ro

Elődöntős a Vaslui és a CFR

A címvédő egy órát játszott emberhátrányban, mégis nyert Craiován.

A labdarúgó Román Kupa negyeddöntőinek első napján a Brassó Hadnagy, Zaharia és Ilyés góljaival könnyedén legyőzte a Besztercét, így bejutott az elődöntőbe. A második nap már jóval kiélezettebb csatákat hozott, ám ismét érvényesült a papírforma és a bajnoki tabella két listavezetője, a Vaslui és Kolozsvári CFR is továbblépett.

A Marius Lacataus kezei alatt eddig 100%-os Vaslui a Curtea de Argest fogadta és esélyeshez méltán kezdte a találkozót: rögtön nekiesett az ellenfelének és már az első percben megszerezhette volna a vezetést. Majd a negyedik percben Milisavljevic is célt tévesztett, akárcsak negyed óra elteltével Temwanjera. A hazaiak végig nagy fölényben játszottak, sorra alakították ki helyzeteiket, míg a vendégek két veszélyes lövésig jutottak, ám egyik sem találta el a kaput. A 43. percben aztán még nagyobb bajba került a Curtea de Arges, mivel Matei megkapta a második sárgáját. A második félidő is hazai lehetőséggel kezdődött - Temwanjera-, ezt követően azonban nyomasztó fölénye ellenére sem tudott újabb helyzeteket kialakítani a Vaslui. Mindezt az utolsó tíz percig, amikor előbb Delgado hagyott ki egy ziccert, majd a 87. percben Burdujan szerezte meg a teljesen megérdemelt vezetést a hazaiaknak, hogy utána Wesley, Hugo Luz és Costin is nyugodt lelkiismerettel puskázzon még el néhány nagy helyzetet.

A másik meccsen a címvédő Kolozsvári CFR ismét Craiován lépett pályára, mivel az előző fordulóban a Gaz Metan CFR vendégeként jutottak tovább. A találkozó viharosan kezdődött, a 10. percben a hazaiak sztárja, Fl.Costea be is talált a vendégek hálójába, ám a bíró les miatt -tévesen- nem adta meg a gólt. Ezt követően negyed óráig nem történt semmi, ekkor Nei (fotó) fejelt vissza okosan egy labdát, Dubarbier pedig 17 méterről, kapásból kilőtte a kapu jobb alsó sarkát - igaz, Traoré vélhetően lesen állva a játékszer útjában állt, ezzel zavarva a kapust. Öt perccel később ismét Tudor játékvezető lépett elő főszereplővé, aki túlzott szigorral kiállította Traorét, aki a labda fedezése közben kezével véletlenül megütött egy védőt - így a vasutasok sorozatban a harmadik meccsüket fejezték be emberhátrányban. Érdekesség, ezeken a meccseken Dubarbier egyaránt betalált...

A Craiova a kiállítás előtt is fölényben játszott, ezután ráadásul a CFR sem foglalkozott mással, mint az eredmény tartásával, ennek ellenére a hátralévő egy órában a hazaiak mindössze három igazán nagy helyzetig jutottak: előbb Fl.Costea rúgott hatalmas luftot két méterre a kaputól, majd a szünet után Dina lövését hárította Peskovic, végül pedig Badea rúgta csúnyán fölé kedvező pozícióból.

Eredmények:
Vaslui - Curtea de Arges 1-0
gól: Burdujan (87.)

Ceaiova - Kolozsvári CFR 0-1
gól: Dubarbier (25.)

Korábbi eredmény:
Brassó - Beszterce 3-0
gólok: Hadnagy (5.), Zaharia (31.), Illyés (60., 11-es)

További program, csütörtök:
Astra - Dinamo 20.15 ProTv

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: