2009-04-15 02:03:13• hírek • Szatmar.ro

Elődöntős a CFR

Peralta még a River Plate mezében
Peralta még a River Plate mezében

A címvédő mellett a Vaslui jutott be kedden a Román Kupa elődöntőibe.

Kedden a negyeddöntők első két meccsével folytatódott a labdarúgó Román Kupa sorozata, melyben a címvédő CFR és a történelme legnagyobb sikerét elérő Vaslui jutott be az elődöntőbe. A Román Labdarúgó Szövetség ismét remek üzleti érzékről tett tanúbizonyságot, a kolozsváriak meccsét a Pandurii ellen üres lelátók előtt rendezték, lévén hétköznap munkaidőben kevés ember jut ki meccsre.

Az első negyven percben nem is maradtak le sokról, az egyik oldalon Mara és Peralta, a másikon Piturca gyámoltalan fejesei mellett Kone hagyta ki az egyedüli komoly helyzetet. A 44. percben aztán Piturca ért kézzel a labdához saját tizenhatosán belül, a büntetőt Peralta higgadtan értékesítette. A „pandúrok" még a szünet előtt egyenlíthettek volna, ám Martonovics fejese a kapufán csattant.

A második félidőt a targu jiui együttes kezdte aktívabban, de helyzetekig ismét a hajráig várni kellett. Ekkor Parvu vétette el a kaput és az egyenlítést, majd Arrietta gurított mellé. Közben a 78. percben egy bal oldali beadás Sousa kezére pattant, ám a játékvezető továbbot intett, bár a helyzet legalább annyira egyértelmű volt, mint az első félidőben Piturca esetében. A találkozót Frangipane pazar kapufája zárta, így a címvédő már az elődöntőre készülhet.

 

Oda igyekezett a tavalyi döntős Urziceni is, ám neki a Vaslui személyében lényegesen komolyabb ellenfél jutott. A találkozót a déliek kezdték jobban, erre bizonyíték Brandan veszélyes lövése, majd lassan kiegyenlítetté vált a játék, de helyzetig a 26. percig kellett várni. Ekkor rögtön kettő következett, mindkét kapu előtt, ám mind Wesley, mind Balan elhibázta azokat. Négy perccel később aztán Wesley értékesítette Milisanlievics passzát, megszerezve ezzel a moldvaiak számára a vezetést.

A második félidőben a Vaslui az eredmény tartására rendezkedett be, míg az Urziceni megpróbált kiegyenlíteni, ám Danalache, Brandan és Bilasco sorra célt tévesztettek, mígnem a 80. percben Genchev egy 30 méteres bombával eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Eredmények:
Kolozsvári CFR-Pandurii Targu Jiu 1-0
gól: Peralta (44., 11-es)

Urziceni-Vaslui 0-2
gólok: Wesley (34.), Genchev (80.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: