2009-06-23 00:29:46• hírek • Szatmar.ro

Hiába győztek a spanyolok

Németországnak egy pontra volt szüksége Anglia ellen, a spanyolok búcsúztak.

A Svédországban zajló U21-es labdarúgó Európa-bajnokság utolsó csoportkörében a B csoportban Anglia már továbbjutott, Németországnak egy pontra volt szüksége. Mivel ezt meg is szerezte, Spanyolország hiába győzte le a finneket.

A csoport rangadója igazából tehát a németeknek volt fontos, az angolok legfeljebb a csoportelsőséget veszíthették el. Ennek megfelelően a britek a cserékkel álltak fel, így helyet kapott a kezdőben a második számú kapus, Scott Loach, sőt, a második félidőben a harmadik számú hálóőr, Joe Lewis is. És bemutatkozhatott az egyedüli légiósuk, a László Csaba irányítása alatt dolgozó Andrew Driver is. Ennek ellenére ők kezdtek aktívabban, ám a negyedik percben Boateng adott remek passzt Castrónak, a spanyol származású játékos előnyhöz juttatta németeket. A gól után is maradt viszont a szigetlakók fölénye és a 29. percben, egy szöglet után a mindössze 18 éves Rodwell kiegyenlített.

A németek ezután sem találták a játék ritmusát, vagy talán az látszott rajtuk, hogy csak nekik van igazán veszíteni valójuk? Minden esetre az angolok végig fölényben maradtak és gyors szélsőikkel többször is megkeverték a Mannschaft védelmét, de újabb gól már nem született, sőt igazán nagy helyzet se nagyon.

A csoport másik mérkőzésén tehát Spanyolországnak nyernie kellett a pont nélküli Finnország ellen, ha tovább akart jutni. Az ibériaiak rögtön átvették az irányítást (a 16. percben 63% volt a labdabirtoklási arány számukra), ám a mérkőzés sokáig csak a durva belemenésekről szólt. A 29.percben aztán váratlanul megszerezték a vezetést a dél-európaiak: egy szabadrúgást követően billiárdgolyóként pattogott a labda, majd Torrejon  elé került, aki közelről nem hibázott. A gól meghozta a spanyolok önbizalmát, Xisco, Marcano és Leon is növelhette volna az előnyüket, de Lehtovaara a helyén volt.

A második félidő elején a finnek megpróbáltak egyenlíteni, Vasara és Hamalainen veszélyeztetett, de gólt ismét a piros-kékek szereztek: az 53. percben Pedro Leon (fotó) gyönyörűen tekert a hálóba egy szabadrúgást 18 méterről. A folyatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk (Sadlik és Hamalainen az egyik oldalon, Xisco a másikon - utóbbi három méterről vétette el az üres kaput ), az utolsó húsz percben azonban már csak Lehtovaara és a kapufa mentette meg a skandinávokat az újabb góloktól.

Ezzel Anglia és Németország készülhet a pénteki elődöntőkre, míg Spanyolország és Finnország búcsúzik a tornától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: