2009-06-19 02:19:14• hírek • Szatmar.ro

Bajban vannak a spanyolok

Anglia legyőzte a rangadón Spanyolországot, így továbbjutott. Németország is jól áll.

A labdarúgó U 21-es Európa-bajnokság második fordulójának első napján Anglia az egyik csoportrangadón legyőzte Spanyolországot és bebiztosította továbbjutását, míg Németország is komoly lépést tett efelé.

A germánok az első fordulóban hiába játszottak végig fölényben a spanyolok ellen, csak egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek. Ezúttal azonban Finnország ellen megmutatták, hogyan kell gyengén játszva nyerni. A finnek agresszív letámadásukkal és hatalmas mezőnymunkájukkal meglepték a németeket. Az első félidőben nem történt sok említésre méltó, a skandinávok Raitala és Hamalainen egy-egy lövésével dolgoztatták meg Neuer kapust, a túloldalon Castro próbálkozott.

A szünet után sem változott a játék képe, ám tíz perc elteltével Schmelzer bombája jelezte, éledeznek a németek. Négy perccel később szabadrúgáshoz jutottak a germánok, Özil beadását pedig Höwedes fejelte a kapuba. Alig három perccel később Németország labdát szerzett saját kapuja előtt, Khedira hosszú labdával szöktette Özilt, aki Dejagah elé tálalt, a teheráni születésű játékos pedig nem hibázott. Az fennmaradó fél órában már hiába próbálkoztak a finnek, sem Pukki, sem Hetemaj nem tudott túljárni Neuer kapus eszén.



Askan Dejagah fontos gólt szerzett


A nap rangadóján a finneket legyőző Anglia az idő teltével egyenes arányban egyre nagyobb fölénybe került Spanyolországgal szemben, de csak Agbonlahor helyzetéig jutottak. A 32. percben Milner húzogatott a spanyol tizenhatoson belül, Javi Garcia pedig ugyanazt tette, de az angol lábával. A megítélt büntetőt a sértett hajtotta végre, de Asenjo, aki 19 éves kora ellenére már alapember az első osztályú Valladolid csapatában, kiütötte a labdát.

A kihagyott tizenegyes megfogta kissé a szigetlakókat, csökkent a fölényük, ám a szünet előtt Cattermole mégis közel állt a vezetés megszerzéséhez.

A második félidőben megváltozott a játék képe, a spanyolok az első percekben három gólszerzési lehetőséget is elpuskáztak. Állandósult a spanyol fölény, mégis az angolok szereztek gólt. Sőt, öt per alatt kettőt, ezzel eldöntve a három pont sorsát. A 67. percben előbb Campbell, a 72.-ben pedig Milner volt eredményes. A végén már hiába nyomtak a spanyolok, Hart kapus eszén nem tudtak kifogni.

Újabb győzelmével Anglia már továbbjutott, míg Németországnak egy pontot kell szereznie az elődöntőhöz. Az angolok ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: