2009-04-30 13:15:00• hírek • Szatmar.ro

Elődöntő románokkal az UEFA-kupában

A Dinamo és a Sahtar románjai közül Ratnak van esélye a pályára lépésre.

Egy premiert mindenképpen feljegyezhetünk az UEFA-kupa elődöntőivel kapcsolatban: ez az első alkalom, hogy ukrán csapat ilyen sokáig jusson ebben a sorozatban. Ráadásul az egyik ágon tiszta ukrán párharcot rendeznek, míg a másikon két német együttes csap össze egymással.

A Sahtar Donyeck az egyedüli olyan csapat a jelenlegi mezőnyben, amely még semmilyen európai trófeával nem rendelkezik, mivel a Dinamo Kijev két alkalommal is elhódította az azóta megszüntetett KEK-et. Mircea Lucescu csapata ráadásul az idei szezonban a hazai pontvadászatban is le van maradva a rivális mögött, így ez az utolsó esélye (na meg a kupa, melynek az elődöntőjét szintén ez a két csapat vívja), hogy kiengesztelje a szurkolókat. A két csapat idei egyetlen meccsét amúgy a „bányászok" nyerték meg Donyeckben, Kijevben viszont már öt éve nem tudtak diadalmaskodni.

Ami a két csapat románjait illeti, a hazaiaknál Florin Cernat és Tiberiu Ghioane nem várható a kezdőben, ellentétben a másik oldalon Razvan Rattal.

Jóval nagyobb hagyományokkal rendelkezik azonban a német-német párharc az európai porondon: a Werder Bremen és a Hamburg összecsapása lesz a 33. ilyen csata, amiből hét volt elődöntő. Sőt, arra is volt példa, 1980-ban, hogy mind a négy elődöntős az NSZK-t képviselte.

A Werder és a HSV a német labdarúgás két zászlóshajója, a Bundesliga örökranglistáján az előbbi a második, az utóbbi a harmadik helyet foglalja el és ketten együttvéve egy szezonban hiányoztak csak a német élvonalból (Werder 1980-81-es szezonban). A zöld-fehér gárda volt az első német csapat, amely profi edzőt alkalmazott 1921-ban.

A két csapat három héten belül négyszer mérkőzik egymással, ebből az első felvonást a Bremen nyerte, mivel egy héttel ezelőtt Hamburgban bejutott a Német Kupa döntőjébe.

A hiányzókat tekintve a vendégek állnak valamivel rosszabbul, főleg Petric és Jansen kiesése komoly érvágás, míg Atouba már régóta sérüléssel bajlódik. Ezzel szemben a hazaiaknál Pasanen és Hunt hiánya okozhat gondot.

Speciális időszak ez Thomas Schaaf számára, a Werder edzője az első meccs napján tölti 48. születésnapját és a napokban ünnepli, hogy tíz éve irányítja csapatát. Martin Jol erre viccesen megjegyezte, nincs szándékában egy isztambuli kirándulást ajándékozni kollégájának.

A döntőt május 20-án a török fővárosban rendezik majd.Rat és Cernat ezúttal az UEFA-kupában csap össze

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: