2010-11-07 14:16:37• hírek • Szatmar.ro

Ex-szatmáriakkal nyert az Arad

Bár az első három negyedben úgy nézett ki, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata mégsem tudott meglepetést okozni a Nemzeti Liga hetedik fordulójában: a bajnokesélyes Aradi ICIM az utolsó negyedben legyűrte a házigazdát és 62-56 arányban nyerni tudott. A Maros-partiak győzelme ugyanakkor papírforma-eredménynek számít, hisz Stacy Nolan együttese a Targoviste csődje miatt a legfőbb aranyesélyesnek számít.

Az aradiak keretét ennek megfelelően hat román válogatott játékos mellett két amerikai és egy bosnyák kosaras alkotja. Cristina Ciocan és Laura Dragoescu a nyáron a VSK-t hagyta el az aradiak kedvéért és van szatmári kötődése Mészáros Anitának is, hisz ő Kökényesden született. Hármójuk közül főleg utóbbi kettő játszott remekül a VSK ellen.

Az első negyed a hazaiak amerikai játékosának, Lori Björknek a kosarával kezdődött és csapat-valamint honfitársának, Kailey Kleinnak a találataival ért véget, ennek (is) köszönhetően pedig a szatmáriak 19-14 arányban hozni tudták ezt a játékrészt. A második negyedet Mészáros percei nyitották, aminek köszönhetően fordított is az Arad, ám ezt követően Klein kér hárompontost is dobott, így a nagyszünetre 35-32-es VSK-vezetéssel mehettek a csapatok.


Három negyeden keresztül vezetett a VSK az Arad ellen
Három negyeden keresztül vezetett a VSK az Arad ellen


A pihenő után előbb Dragoescu egy hárompontossal egyenlített, ami után a hazaiak tízet dobtak zsinórban, így az utolsó játékrészre is maradt három pontnyi előnyük. Ez azonban pillanatokon belül elfogyott, Ciocan kosarának és Dragoescu két „hármasának" köszönhetően pedig az Arad átvette a vezetést, amit nem is adott ki a kezéből a lefújás pillanatáig. Egy perccel a vége előbb ugyan még felcsillant némi remény a hazaiak számára, ám Klein a döntő pillanatban pontatlannak bizonyult.

„Egy mérkőzésen keresztül nem lehet öt embernek hét ellen játszania, a két játékvezető nekünk mindent befújt, az ellenfélnek viszont a hasonló szituációkat nem fújta le. A harmadik negyed felétől kezdett fáradni a csapat, sajnos nekünk nincsenek olyan cseréink, mint például az aradiaknál Mészáros és Drăgoescu, akik ketten 20 pontot dobtak. Nem szabad elfelednünk azt sem, hogy ez a fiatal és új csapat csak két hónapja készül együtt, és még idő kell, hogy még jobban összekovácsolódjon a gárda. A lányok egyébként az edzéseken mindent beleadnak, így a jövőt illetően optimisták lehetünk", értékelt a meccs után Dan Fleşeriu, a hazaiak mestere.


A szurkolók ezúttal is kitettek magukért
A szurkolók ezúttal is kitettek magukért


A vendégek amerikai trénere utolsó negyedbeli remek védekezésüknek tulajdonította a győzelmet és külön kiemelte Dragoescu teljesítményét: „Számítottunk rá, hogy nehéz találkozó vár ránk, de mi nyerni jöttünk, ami végül sikerült is. Az utolsó negyedben a védekezésünkkel meg tudtuk állítani a szatmáriakat, Drăgoescu hárompontos kosarai a legjobbkor jöttek. Ha a palánk alatti játékunkon még javítani foguk, akkor a csapat megállíthatatlan lesz" - értékelt Nolan.

A következő, november 13.-án sorra kerülő fordulóban a VSK szabadnapos lesz, Dan Fleseriu lányai így november17.-én Temesváron lépnek legközelebb pályára bajnokin.

A osztály, 7. forduló, északnyugati csoport:
Szatmárnémeti VSK-Aradi BC ICIM 56:62
(19:14, 16:18, 14:14, 7:16)
A szatmári pontszerzők: Klein 28., Drake 8, Ducker 8, Orosz 6, Bjork 6
Játszott még: Băluţă, Giurgiu, Dunca.
Az aradi pontszerzők: Brosovszky 16, Toma 14, Mészáros A. 11, Drăgoescu 9, Roberson 6, Nagy 4, Ciocan 2.
Játszott még: Dollente.

További eredmények:
Kolozsvári U-Temesvári BCM Bega 62:85
Gyulafehérvári CSU LPS-Nagyváradi CSM 63:46.
A Sepsiszentgyörgy áll.
A következő forduló (november 13.):
Nagyvárad-Arad
Kolozsvár-Gyulafehérvár
Sepsiszentgyörgy-Temesvár
A Szatmárnémeti VSK áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: