2019-12-05 10:11:45• hírek • Szatmár.ro

Előadással és könyvbemutatóval készül a forradalom évfordulójára a Szent István Kör

December 11

A szatmárnémeti Szent István Kör előadással és könyvbemutatóval készül az 1989-es romániai forradalom 30. évfordulójára.

A rendezvényre 2019. december 11-én, 17 órától, az Iparos Otthon (Stefan cel Mare / Kacinczy u. 18. sz.) kistermében kerül sor. Meghívott előadó Sárándi Tamás, aki Az 1989 decembere Szatmárnémetiben címmel a korabeli sajtó és visszaemlékezések segítségével eleveníti fel városunkban történteket, a történész eszközeivel rendszerezve az értelmezési lehetőségeket. Azt követően Nagy Mihály Zoltán – Denisa Bodeanu: (Le)hallgatásra ítélve - Márton Áron püspök lehallgatási jegyzőkönyvei (1957–1960) címmel megjelent kötetet mutatja be Nagy Mihály Zoltán társszerző. A kötet a romániai egyházüldözés módszereire és a hit megvallásának lehetséges formáira mutat rá, a romániai magyarság emblematikus személyisége, Márton Áron püspököt lehallgatási iratain keresztül. A kötet a helyszínen megvásárolható.


Az 1989-es forradalomra való megemlékezések másnap, december 12-én folytatódnak, ugyancsak az Iparos Otthonban, ahol 17 órától nyílik a „Feleségem története” címmel, Visky András színdarabjához kapcsolódó kiállítás megnyitója. A megnyitó meghívott Nagy Mihály Zoltán nagyváradi történész.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak az eseményekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: