2009-09-02 13:32:42• hírek • Ferenczi Noémi

Előadások gyermekeknek

A gyermekek nagy örömére négy előadással készülnek a Harag György Társulat és a Brighella bábszínház tagjai a következő évadra.

A 2008/2009-es évadban két mesejátékot és két bábelőadást láthatnak majd a legkisebbek. Elsőként Benedek Elek Az égig érő fa című előadást tűzték műsorra Szilágyi Regina rendezésében. Szilágyi Regina rendező honlapunknak elmondta Az égig érő fa című mesejátékot Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából tűzték műsorra. A mesejátékot a pódiumteremben fogják előadni a társulat tagjai.

A nagyszínpadon a Grimm testvérek Holle anyó című mesejátéka lesz megtekinthető szintén Szilágyi Regina rendezésében.

Ez után szintén egy Grimm mese elevenedik majd meg a színpadon, mégpedig A brémai muzsikusok című bábelőadás Badacsonyi Angéla, kecskeméti bábos rendezésében. Végül pedig Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című mesejátéka a Harag György Társulat nemrég kinevezett igazgatójának, Keresztes Attilának rendezésében.

Szilágyi Reginát az elmúlt évad előadásairól kérdeztük. „A Rút kiskacsát játszottuk a legtöbbször, de ez az előadás inkább a felnőtteknek tetszett. Szerintem a gyermekeknek a Spárga-tengeralattjáró tetszett a legjobban, mert egy rendkívül interaktív előadás volt. A Párnamese kevésbé volt interaktív, de azért azt is szerették a kicsik"- magyarázta a rendező.


A Párnamese a tavalyi évad egyik legnépszerűbb bábelőadása volt
A Párnamese a tavalyi évad egyik legnépszerűbb bábelőadása volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: