2015-06-03 16:30:44• hírek • Szatmár.ro

Előadás a Magyar Összetartozás Napján

Csütörtökön 17 órától Póti Eduárd történelemtanár tart előadást az RMDSZ székházában.

A magyar országgyűlés 2010-ben iktatta törvénybe a június 4-ei emléknapot, mint a Nemzeti Összetartozás napját. A törvényben rögzített nyilatkozat szerint „...a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság..."

Az emléknap a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója, a legalkalmasabb arra, hogy a magyar nemzeti sorsfordulók tükrében számba vegyük az összetartozás és megmaradás lehetőségeit. Az emléknap fontos kötelessége a történelmi események pontos feltárása és megismerése.

Ennek szellemében, a szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében történelmi előadást tart Póti Eduárd történelem tanár, Nemzeti sorsfordulók a 20. századi magyar történelemben címmel.

Az előadásra 2015. június 4-én, csütörtökön 17.00 órától kerül sor a szatmárnémeti RMDSZ székházában (Rákóczi/M. Viteazu utca 10 szám). Az előadást szokás szerint vita követi, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: