2012-06-19 10:23:26• hírek • Póti Orsolya

Előadás Szatmár vármegye demográfiájáról

Előadásra kerül sor június 20-án a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében. Az érdeklődők Tátrai Patrik demográfus bemutatóját követhetik figyelemmel.

Tátrai Patrik, a Magyar Tudományos Akadémia Földrajztudományi Intézetének munkatársa a történelmi Szatmár megye népességi adatait, etnikai és vallási összetételének változását fogja elemezni a legfrissebb népszámlálási adatok alapján. A felkért hozzászóló Illés Zoltán lesz, aki az említett adatokat Partium vonatkozásában gondolja tovább.

Tátrai 2004-től a Magyar Földrajzi Társaság tagja, 2008-tól pedig a társaság Gazdasági és Társadalomföldrajzi osztályának titkára. A demográfus 2011 novemberében a szatmárnémeti RMDSZ székházában, a Szent István Kör szervezésében tartott előadást.

Akkor Tártrai az 1869 és 2002 közötti összeírások alapján elemzett. Most a legfrissebb adatokat is alapul veszi. Az előadás során Szatmár esete kapcsán tágabb képet nyerhetünk a Kárpát Mednece komplex nemzetiségi struktúrájáról, az etnikai elkülönülés és keveredés különböző mintázatairól.

Az előadásra június 20-án, szerda délután 17 órától kerül sor a Szatmárnémeti Református Gimnázium Milotai Nyilas István dísztermébe. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: