2009-03-26 18:59:30• hírek • Szatmár.ro

Előadás Móricz életművéről

„Az újraolvasott Móricz Zsigmond. Az író életműve a legújabb irodalomtörténeti kutatások tükrében" címmel tartott előadást Kereskényi Sándor muzeológus csütörtökön délután.

Móricz életművének recepciótörténeti vonatkozásairól tartott előadást csütörtökön délután 17 órai kezdettel a szatmárnémeti RMDSZ-székházban Kereskényi Sándor muzeológus a Szent István Kör előadássorozat keretében „Az újraolvasott Móricz Zsigmond. Az író életműve a legújabb irodalomtörténeti kutatások tükrében" címmel.

Az érdekfeszítő előadás az életmű szakmán belüli fogadtatásának és értékelésének metszetét nyújtotta időrendbe szedve, s többek között azt is megtudhatta a tizegynéhány főből álló hallgatóság, hogy az életmű csak a 60-as, 70-es évektől került a magyar irodalomtörténetben az őt megillető helyre.

A hallgatóság kis ízelítőt kaphatott Móricz életművének hatásairól is a magyar közéletre. Az előadás végén kerekasztal beszélgetés alakult ki, mely során a közönség kérdéseket intézhetett az előadóhoz, illetve kiegészíthették a hallottakat.

A Szent István Kör következő előadására valamikor áprilisban kerül sor. Annak pontos időpontjáról a sajtón keresztül tájékoztatják az érdeklődőket.

Érdekfeszítő előadást tartott Móricz életművéről Kereskényi Sándor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: