2019-06-21 11:44:24• hírek • közlemény

Élő szentségmutatók: megtelt a székesegyház az úrnapján tartott szentmisén

Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk - mondta Schönberger Jenő püspök úrnapi homíliájában.

Megtelt a székesegyház úrnapján, június 20-án, az Oltáriszentségben jelen való Jézust köszönteni és imádni vágyó hívekkel. Schönberger Jenő püspök, papjaival este hét órától mutatott be szentmisét, a bevonulást követően emlékeztetve híveit: Isten szeretetének jele, hogy az Eukarisztiában is az emberiséggel maradt. "Isten országa már itt jelen van, mert Jézus itt van. Amikor ez a világ elvon, elcsábít tőle, mindig térjünk vissza hozzá, mert nincs más üdvösség, csak Jézus Krisztusban."


Szentbeszédében előbb az úrnapi körmenet díszes kellékeire vonta a hívek figyelmét. Mint mondta ezek az ünneplés részét képezik, ám Jézusnak emberekre van szüksége, akik életükkel felmutatják őt a világban. Azt kérte híveitől, legyenek monstranciákká, szentségmutatókká: "Jézus értünk van itt, azért, hogy ne éhezzünk, hogy tápláljuk a lelkünket, ne fogyjon el a hit, a remény és a szeretet belőlünk. Ő a forrás. Ha tényleg hisszük, hogy Jézus itt van az Oltáriszentségben, akkor azt is fogadjuk el, hogy értünk van itt. Mi legyünk a szentségmutatók, akik hajlandók kivinni a világba Krisztust. Mondjuk el, hogy Isten szeret bennünket. Ne zárjuk el magunkat, fogadjuk be Isten szeretetét és kérjük a Szentlelket, gyújtsa lángra a szívünket. Mennyien vannak, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint mi... Adjunk hálát értük a Szentlélek Úristennek és imádkozzunk velük együtt azokért, akik még nem akarják vagy tudják Krisztust hordozni. Az életünk legyen jó példa számukra!"


A szentáldozást követően az Oltáriszentséget kivitték az utcára, a hívek körmenetben kísérték, ahogy a püspök megkerülte vele a régi főtér parkját - annak négy pontján az evangéliumot olvasták - és megáldotta vele a híveket, a várost és annak lakóit.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: