2017-07-17 14:28:58• hírek • Szatmár.ro

Elő a sárga zsákokkal - hulladékgyűjtés szelektíven!

A polgármesterei hivatal tapasztalatai szerint kifejezetten kevesen gyűjtik külön az újrahasznosítható hulladékot.

"Ezúton is szeretnénk értesíteni az érintetteket, hogy a Romániában érvényes törvénykezés szerint az előszelektív hulladékgyűjtés minden lakóházban élő számára kötelező" - írja a polgármesteri hivatal közleménye.
 
Szatmárnémetiben a száraz hulladékokat azokban a sárga zsákokban gyűjtik, amelyeket a Florisal Rt. pénztárainál lehet ingyenesen beszerezni.

"Ismételten hangsúlyozzuk, hogy ezekbe csak száraz hulladékot, papírt, műanyagot, pillepalackot, aluminiumdobozt és ehhez hasonló dolgokat lehet dobni. Tilos növényi eredetű és egyéb háztartási hulladékot mellérakni, ugyanis a szemétszállító ebben az esetben nem szállítja el" - írja a közlemény.

A száraz hulladékot külön autó viszi el, minden második, páratlan héten, azokon a napokon, amikor a háztartási hulladék transzportja is esedékes. A pontos időpontok megtekinthetőek a Florisal rt. honlapján.

"Megkérünk mindenkit, kövesse utasításainkat, és legyenek partnerek abban, hogy együtt tisztábbá és szebbé tegyük Szatmárnémetit" - kéri a polgármesteri hivatal.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: