2017-10-03 22:09:03• hírek • Kocsis Zoltán

Sima vereség és kupabúcsú Kolozsváron

fotó: http://ziuadecj.realitatea.net
fotó: http://ziuadecj.realitatea.net

Ritli Zoltán tartotta a szavát: több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget biztosított kedd este a Román Kupa IV. fordulójában a Kolozsvári Universitatea ellen. Az már más kérdés, hogy ezek a fiatalok mennyire tudtak élni a lehetőséggel, tekintve, hogy az Olimpia simán kikapott és kiesett.

Az Olimpia kezdőcsapatában találhattuk a Csíkszeredából visszarendelt Vincze-ikreket, Dávidot és Leventét, valamint a szintén 19 éves Paul Copaci-ot. Ezzel szemben a hazaiaknál a kapus Calin Albut 197 mérkőzést húzott le korábban az élvonalban többek között a Beszterce, a Rapid, a a Viitorul, a Medgyes, a Botosani, a középső védő Octavian Abrudan 201 meccset a Beszterce, a Brassó, a Steaua, a Rapid, az U, az egyszeres román bajnok Gabriel Giurgiu 217 találkozót a Galac, Dorin Goga pedig 159 összecsapást az U, a Temesvár, a Rapid, a Marosvásárhely színeiben. Utóbbi ezeken a találkozókon 39 alkalommal zörgette meg az ellenfélek kapuját.

Goga pedig már a 14. percben jelezte, 33 évesen sem felejtette még el a gólszerzés művészetét: a büntetőterület belsejéből tekert a sarokba. A három ex-szatmárival, Rares Takáccsal, Adrian Micassal és Mihai Onicassal felálló kolozsváriak a vezetést követően sem álltak le, Goga és a fiatal Brian Lemac szinte állandó veszélyt jelentett a többször is remekül beavatkozó Marius Suta kapuja előtt. Végül a 38. percben ismét Goga villant, aki fejjel növelte csapata előnyét.

A játék képe sajnos a szünet után sem változott, továbbra is az U volt veszélyesebb, Razvan Greu kapu fölé, Iuliu Hatiegan pedig fölé lőtt kedvező pozícióból, így a végeredmény már nem változott.

A kedden pályára lépő nyolc második osztályos csapat közül öt is elbukott alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben és sajnos az Olimpia is ezek közé a gárdák közé tartozik. Szombaton, az Temesvári ASU ellen jóval több kell, amennyiben az együttes folytatni akarja a Ritli Zoltán edzősködése alatt elkezdett, két 1-0-ás győzelemből álló bajnoki sorozatot.

Román Kupa IV. forduló:
Kolozsvári Universitatea – Olimpia 2-0
gólok:
Goga (14., 38.)
Az Olimpia összeállítása:  Şuta - L. Vincze, Hlinca, Cr. Munteanu, Copaci - Villand, D. Muntean (cpt.), Bura - Fl. Achim, Lusamba, D. Vincze

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: