2018-05-22 07:54:06• hírek • Bede Emőke

Elmosta az eső a gyerekek sportversenyét

Bár szép számban gyűltek össze kedd reggel a különböző iskolák diákjai, sajnos a verseny nem a szervezők terveinek megfelelően alakult.

A Tűzoltók barátai néven ismert, már nagy hagyománynak örvendő verseny megyei szakasza kedd reggel 9 órakor rajtolt volna el, úgyhogy már egész előtt néhány perccel több csapat is tolongott a Daniel Prodan nevével fémjelzett standion udvarán. A fekete felhők ellenére a gyerekek magukra öltötték mezüket, mi több, legtöbben már a bemelegítésen is túl voltak, amikor esni kezdett az eső.
 

A szervezők mindenkit a fedett páholyok felé irányítottak, majd több perces tanácskozás után úgy döntöttek, kedden nem dördül el a rajtpisztoly. A versenyt elhalasztották, s egy másik alkalommal, kedvezőbb időjárási feltételek mellett szervezik meg. Hogy pontosan mikor állhat pályára újra a 10 csapat, az a későbbiekben derül ki.
 

A Tűzoltók barátait – ahogyan a verseny elnevezéséből is sejthető – az ISU szervezi meg minden évben, s célja, hogy az iskolások a sport és az erőnlét fontossága mellett azt is megértsék, milyen komoly teljesítménynek számít a veszélyes helyzetekben tanúsított tűzoltói helytállás, és milyen sokat számít a csapat összetartása az ilyen helyzetekben.
 

A megmérettetésen egyébként fiú-, lány és vegyes csapatok is indulhatnak, a minimális életkor 11, a maximális 15 év. A bátor jelentkezőkből álló csapatokra egy elméleti próba, egy akadálypálya és egy 400 méteres, akadályokkal tűzdelt stafétajáték vár, a legjobban teljesítők pedig továbbléphetnek az országos, majd a nemzetközi szakaszra is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: