2019-10-07 05:52:49• hírek • Bajnai Botond

Élményekben gazdag napok Szovátán

A Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti központjának néhány fiatalja kedvezményezettje egy remek, kalandokkal teli hetet zár le a Tőlünk Neked (FUYI) projektnek köszönhetően. A projekt jelen fázisát Szovátán bonyolítják le.

A program első sorban a tapasztalaton alapuló tanulás módszerére épül, melynek célja tulajdonképpen az, hogy olyan fiatalokat képezzen, akik saját közösségük hasznos tagjaivá válnak.

 

A Tőlünk Neked címet viselő projekt egy hosszú távú tanulási folyamat, amely több alkalomból épül fel, így a résztvevőknek lehetősége van igazán megismerni egymást és tanulni egymástól.

 

 

A program élménypedagógiai és kalandpedagógiai módszereket egyaránt tartalmaz, a fiatalok a természetben található eszközök segítségével, szabadban játszódó tevékenységekkel fejlesztik problémamegoldó-készségüket.

 

A közös élmények segítenek abban, hogy a résztvevők egy igazi közösséggé kovácsolódhassanak, és később hatékonyan együtt dolgozhassanak.

 

A programnak négy különböző része van: csapatépítés, tervezés, a megtervezett önkéntes program lebonyolítása és a lezárás.

 

 

A program egyszerre több cél megvalósítását tűzi ki céljául. Amellett, hogy erősíti a közösségi érzést, alternatív lehetőséget nyújt a hátrányos helyzetű környezetből érkező fiatalok számára, és fejleszti az önbizalmat és a felelősségvállalást a résztvevőkben.

 

A szatmárnémetiből nyolc máltás kedvezményezett vesz részt a programban, ők mindannyian lelkesen és kitartóan vették az előttük álló akadályokat. A csapatépítő során saját maguknak kellett megszervezi egy erdei túrát, amely során az erdőben sátrakban aludtak, saját maguknak készítették el az ételt, tüzet raktak, stb. A következő alkalom –ami maga az önkénteskedés - Szatmárnémetiben lesz megszervezve, a fiatalok saját maguk terveznek meg egy önkéntes programot, amit a más városból érkező társaikkal együtt bonyolítanak is le október 23–27. között.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: