2017-07-03 08:44:48• hírek • Szatmar.ro

Élményekben gazdag családi nap a Caritasszal

Szombat délelőtt gyermekzsivallyal telt meg az atyai lovas farm. Kézműves foglalkozások, szabadtéri játékok, állatsimogatás, lovaglás tette színessé a családi programokat.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent József rehabilitációs központja családi napot szervezett Atyán, melyen az intézmény munkatársai és családtagjaik, valamint a központba járó gyermekek, szüleik és testvéreik vettek részt.

A változatos program igazi kikapcsolódást biztosított kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az arcfestés révén a gyerekek kedvenc mesehőseik bőrébe bújhattak. A vidám színekre festett mosolygós arcok mindenkit jó kedvre derítettek. A kislányok körében nagy sikere volt az újságpapír kalap készítésnek, a testvérek is szívesen bekapcsolódtak a kalapdíszek színének és mintájának kiválasztásába. A legkisebbek homokból előbb építettek várat, majd kukoricacsutkából.

A papírsárkány-készítő műhely mágnesként vonzotta a gyerekeket és szüleiket. A kedvező széljárásnak köszönhetően a sárkányok reptetését is kipróbálhatták.

A környezetváltozás jótékony hatással volt a gyerekekre. Sokkal felszabadultabbak, nyitottabbak voltak, mint megszokott, mindennapi környezetükben, állítja Bándi Andrea, az esemény főszervezője.



Rendkívüli élményt jelentett a résztvevők számára az állatsimogatás és a lovaglás. A legkisebbek is örömmel simogatták a nagy, szelíd szemű, sima, fényes szőrű paripákat, majd bátran pattantak fel a hátukra később a lovaglótéren. A nagyobbak önállóan, a 2-3 éves gyermekek szüleik keze által óvva próbálták ki a nyeregben ülést.

Az önfeledt játszás a legjobb kapcsolatteremtő. Jó volt látni, hogy mennyire odafigyeltek a testvérek egymásra és játszótársaikra is.

A Caritas Szent József központjának munkatársai ezúton is köszönetüket fejezik ki az Exclusiv LV szállítási vállalatnak, amely vállalta a családi nap résztvevőinek utaztatását, továbbá a 44-es Dsida Jenő Cserkészcsapat 5 lelkes tagjának és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum önkénteseinek, akik mindig ott nyújtottak segítséget, ahol épp szükség volt rájuk.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: