2012-08-30 16:36:11• hírek • Szatmár.ro, MTI

Élménybeszámoló Risztov Évával Csengerben

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A csengeri Városi Művelődési Központban tart élménybeszámolót pénteken - helyi idő szerint 16 órától - Risztov Éva, aki a londoni olimpián hosszútáv-úszásban szerzett aranyérmet Magyarországnak.

Egész napos rendezvényt tartanak pénteken Csengerben, abból az apropóból, hogy a határmenti városban 450 éves az oktatás. Ennek keretében 16 órától a Művelődési Központ színháztermében a londoni olimpia egyik magyar hőse, a bajnok hosszútávúszó, Risztov Éva lesz a vendég. A Debreceni SC-SI színeiben versenyző sportoló élménybeszámolóval egybekötött közönségtalálkozón válaszol a kérdésekre, a belépés díjtalan - közölte a Szatmár.ro-val Szilágyi Sándor szervező.

Emlékeztetőül:

A debreceni sportiskola versenyzője a 25-ös rajtszámmal vágott neki a 25 maratonúszót felvonultató viadalnak augusztus 9-én Londonban, a Hyde Park Serpentine nevű taván kijelölt, 1,6 km-es, nagyjából ovális pályán. Risztov nagyszerűen kezdett, rögtön az élbolyban helyezkedett el, s olykor valóságos közelharcot vívott a minél jobb pozícióért a legfőbb riválisokkal, így a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes brit Keri-Anne Payne-nel, az Eb-aranyérmes olasz Martina Grimaldival és a németek négy évvel ezelőtti pekingi negyedik helyezettjével, Angela Maurerrel.

A hajrá izgalmait fokozandó Risztov kissé meglépett a többiektől, s bő testhossznyi előnyre tett szert másfél órányi úszás után. Az utolsó kört is a magyar lány vezette fel, egy ötös boly tagjaként. Egy kilométerrel a cél előtt robbantott, növelte az előnyét, s bár a célegyenesben az amerikai Haley Anderson már-már beérte, Risztov újítani tudott, s - mindössze négy tizedmásodperccel megelőzve tengerentúli riválisát - elsőként érte el a falat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: