2012-02-03 09:20:59• hírek • MTI

Elment a Nokia, jön a Bosch

A román kormány állami támogatást nyújt a német Bosch csoportnak, amely a Nokia által elhagyott Kolozsvár közeli ipari parkban kíván megtelepedni.

A Bosch csoport mintegy 77 millió eurót fektet be, és első lépésben 300 új munkahelyet hoz létre a Kolozsvár közelében levő nemeszsuki ipari parkban, ahonnan az elmúlt év végén a Nokia távozott. A társaság autóvillamossági részlege 215 ezer négyzetméteres ipari terület bérlésére készül szerződést kötni.

A román kormány közleményben tudatta, hogy Emil Boc miniszterelnök fogadta csütörtök délelőtt Guenther Gausst, a német társaság autóvillamossági (Automotive Electronics) részlegének alelnökét, aki a társaság kolozsvári terveiről tájékoztatta a kormányfőt. Emil Boc kijelentette, a román kormány kész állami támogatást nyújtani a munkahelyeket létrehozó társaságoknak, a Bosch esetében is ezt teszi.

A Bosch társaság jelenleg három gyárat működtet Romániában. A bukaresti, balázsfalvi és temesvári gyárban összesen mintegy 1100 alkalmazottat foglalkoztat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: