2013-11-15 15:25:28• hírek • Szatmár.ro

Elmennek a rászorulókhoz

Együtt imádkoznak és ételt osztanak Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapja kapcsán.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának diakónia munkacsoportja közös akciót szervez nagy magyar szentünk, Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján.

Az Egyházmegyei Caritas Szervezet, a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége, a Kórházpasztorációs Iroda szervezésében működő egyházmegyei önkéntes beteglátogatói kör tagjai és a plébániai szeretetszolgálat csoportok a szatmárnémeti - Hildegárda templom melletti - Szent Erzsébet szobornál találkoznak november 19-én kedden délután három órakor.

Itt Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszönti az egybegyűlteket, közösen mondanak imát, együtt énekelnek, Szent Erzsébet szeretetszolgálati tevékenységét méltatják, virágot helyeznek el, majd tizenhat órakor elindulnak.

Elmennek a város három pontjára élelmet osztani: a 14-es mikrorajonba, a Neajlov utcai szupermarket elé; a Soarelui negyedi szociális tömbház elé; és a Ion Ghica utcai szociális tömbház elé. Az ételosztásnak gyakorlati jelentősége van, hiszen környezetünkben sokan nem tudják önmaguk és családjuk számára biztosítani a megfelelő élelmet, ezen túl azonban üzenetértéke: nem hagyunk magadra.

Mindennek tehát a célja, Árpád-házi Szent Erzsébethez hasonlóan észrevenni a rászorulókat, odafordulni hozzájuk és az együttérzés gesztusát kifejezni. Erre hívnak meg minden szatmárit: fejezzék ki a rászorulókkal való közösségvállalásukat együtt elmondott imával, a Szent Erzsébet szobornál, november 19-én, tizenöt órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: