2016-02-29 18:33:38• hírek • Szatmár.ro

Tizennégyen jelezték: RMDSZ-es városi tanácsosok lennének a következő mandátumban

Jelentősen megújul a helyhatósági választásokat követően az RMDSZ városi tanácsi frakciója: összesen 14-en jelentkeztek a felhívásra, a jelöltek rangsorolását pedig március 11-én tartják. A jelenlegi 9 tanácsosból  öten folytatnák a munkát, kilenc új név szerepel a listán.

Jelentősen megújulhat a választásokat követően Szatmárnémeti városi tanácsának RMDSZ-es frakciója. A most aktív kilenc tanácsosból öten jelezték, hogy folytatnák a munkát. Viszont kilenc olyan személy tette le a jelentkezését a szövetségnél, akik még soha nem töltötték be a tanácsosi tisztséget. Így kijelenthetjük: komoly vérfrissítés várható a frakcióban.

A jelenlegi frakcióból Magyar Lóránd frakcióvezető, vidékfejlesztési főosztályvezető, Maskulik Csaba szaktanácsadó, Szőcs Péter történész, a Szatmár Megyei Múzeum aligazgatója, Butka Gergely értékesítési igazgató és Kiss József lelkipásztor szeretné folytatni a tanácsosi munkát.

Az újoncnak számító, de általában a közigazgatásban tapasztalattal rendelkező tanácsosjelöltek között van Gáti István egykori kormányfőtitkár-helyettes és alprefektus, Poszet Kinga jogtanácsos, a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezetének elnöke, Muresan István, a Szatmárnémeti MIK elnöke, Szejke Ottilia tanfelügyelő, Günthner Tibor műépítész, egykori szenátor és megyei tanácsi alelnök, Szénás Szabolcs dizájner, Bertici István ügyvezető igazgató, Zsók Csaba vezérigazgató és Bura Maksay István pályázati tanácsadó.

"Jó csapatra van kilátás, szakmailag felkészült jelöltek szerepelnek a tanácsosjelöltek listáján" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke és a szervezet polgármesterjelöltje.

Jelen pillanatban kilenc tanácsosa van az RMDSZ-frakciónak, ebből Leitner István a Német Demokrata Fórum képviselőjeként, de RMDSZ-es listán jutott be a helyi tanácsba. A 2004-es évben 12 városi tanácsosa volt az RMDSZ-nek, 2008-ban pedig 11. A 2012-es helyhatósági választásokon a szervezet 9 helyet szerzett - úgy, hogy soha ilyen sok szavazat nem érkezett még a városi tanácsosi listára - még 1992-ben sem. Csak hát hatalmas volt a részvétel ezeken a választásokon... A Szatmárnémeti RMDSZ elnöke szerint idén a célkitűzés 11 tanácsosi hely megszerzése.

A most összeállított városi tanácsosi listán szereplő személyeket március 11-én fogják rangsorolni a filharmóniában a jelöltállító közgyűlésen a küldöttek. A végleges tanácsosi lista összeállításakor az MPP javaslatait is figyelembe fogják venni, hiszen az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt már megkötött ezzel kapcsolatban egy egyezséget. De mi lesz az NDF-fel? - kérdeztük Kereskényi Gábortól.

"Továbbra is nyitottak vagyunk a Német Demokrata Fórum irányába, szeretnénk folytatni az eddigi 26 éves együttműködést. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a jelenlegi helyzetben a különutas próbálkozások a hivatalban levő polgármester, Dorel Coica esélyeit növelik" - válaszolta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: