2014-08-13 02:59:05• hírek • MTI

Elmaradt a meglepetés: Szuper Ronaldo hozta a Szuperkupát

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid nyerte kedden a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést: a cardiffi találkozón két góllal bizonyult jobbnak az Európa Liga-győztes Sevillánál.

A várakozásoknak megfelelően a Real ragadta magához a kezdeményezést, sokáig azonban nem tudta átjátszani a sevillai védőfalat. Az andalúziai együttes elsősorban kontrákra rendezkedett be.

A félidő derekától aztán kissé kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de továbbra is a madridiak irányítottak, s a hazai közönség előtt játszó walesi Bale remek beadása után Ronaldo közelről meg is szerezte számukra a vezetést. A hajrában is a Real előtt adódtak helyzetek, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulást követően is a madridi csapat támadott veszélyesebben, s gyorsan meg is duplázta előnyét a másodszor eredményes Ronaldo jóvoltából. A Sevilla nem volt képes felpörögni és nyomás alá helyezni a Real Madridot, amely így magabiztosan győzött.

A fővárosi csapatban a nyáron igazoltak közül végigjátszotta a mérkőzést a friss világbajnok német Toni Kroos, és 72 percet töltött a pályán James Rodriguez, a brazíliai vb kolumbiai gólkirálya.

A madridi csapat 2002 után másodszor hódította el a trófeát.

Real Madrid (spanyol)-Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)
gólszerző: C. Ronaldo (31., 49.)
Real Madrid: Iker Casillas - Daniel Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Marcelo, 84.) - Toni Kroos, Luka Modric (Asier Illaramendi, 86.) - James Rodriguez (Isco, 72.) - Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo
Sevilla: Beto - Coke (Diogo Figueiras, 84.), Nicolas Pareja, Federico Fazio, Fernando Navarro - Grzegorz Krychowiak, Daniel Carrico - Vidal Parreu (Iago Aspas, 66.), Denis Suarez (Antonio Reyes, 78.), Vitolo - Carlos Bacca

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: