2016-01-28 10:46:25• hírek • Kocsis Zoltán

Elmaradt a csoda – majdnem nyert a VSK

Nem sikerült nyernie a román női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában sem a Szatmárnémeti Városi Sportklub együttesének, noha igen közel állt hozzá. Olyannyira, hogy a szünetben még vezetett a Rapid ellen. Ezzel a VSK-nak összejött a bravúr, valamennyi meccsét elveszítette az alapszakaszban. Mind a tizenkilencet.

Szerdán a Bukaresti Rapid ellen jól kezdték a meccset a hazaiak a Both Katalin Sportteremben: az első negyedben döntetlenre (18-18) végeztek, a másodikat pedig meg is nyerték, méghozzá nagyon simán, 20-11-re. Ez egyben azt is jelentette, hogy a nagyszünetben a szatmáriak 38-29-re vezettek.

A csoda azonban nem tartott sokáig. A pihenő után, a hátralévő két negyedben a VSK lányai összesen nem dobtak annyi pontot, mint a második játékrészben (14, illetve 5 volt a mérlegük). A fővárosiak pedig kíméletlenül kihasználták, hogy a hazaiak elfáradtak, előbb 19, majd 21 pontot szórtak és 69-57-re nyertek.

A Rapid ezzel mindössze második győzelmét szerezte meg a szezonban - kitaláltátok -, az elsőt is a VSK ellen érte el.

A VSK elfáradása érthető, ha figyelembe vesszük, hogy Viorica Gamalet mindössze hét játékost küldött a pályára. Sonia Vilcinschi, Cristina Badi és Valentina Bolba közülük is végig a pályán volt, rajtuk kívül Alexandra Chitanu és Kádár Annamária alkotta a kezdő ötöst. Kállai Eszter 109, Denisa Balin pedig 87 másodpercet töltött a pályán, Bianca Voica, Georgiana Daniela Racsan és Roxana Varhaniovschi pedig nem kapott szerepet.

A VSK szezonja ezzel sajnos még nem ért véget, az alsóházi rájátszásban megpróbálhat elkerülni a tabella utolsó helyéről. Ehhez a rendelkezésére álló legtöbb három meccsen kétszer meg kellene vernie a Rapidot. A mérkőzések programját még nem hozta nyilvánosságra a szövetség.

Szatmárnémeti VSK - Rapid Bukarest 57-69 (18-18, 20-11, 14-19, 5-21)
A VSK pontszerzői: Vilcinschi 15, Chitanu 14, Bolba 12, Kádár 9, Badi 7

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: