2017-07-20 23:17:21• hírek • MTI

Elmaradt a csoda Herningben, simán kikapott a Ferencváros

Két forduló után már csak egy magyar csapat maradt versenyben az Európa Ligában, miután a Ferencváros gyenge játékkal kikapott a Midtjylland otthonában, míg a Videoton hazai döntetlennel továbbjutott. Szintén ikszelt és továbblépett az Astra.

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-1-re kikapott a dán Midtjylland vendégeként.

Az első félidő közepén a több gólhelyzetet kidolgozó Midtjylland került előnybe. A hazaiak könnyen hozták zavarba a sérülések miatt tartalékos ferencvárosi védelmet (ahonnan Botka Endre, Julian Koch, Leandro és Otigba Kenneth is hiányzott), a magyarok középpályásai pedig hátul és elöl is erőtlennek bizonyultak. A 64. percben egyenlített Ferencváros, hét perccel később viszont ismét a dánoknál volt az előny, akik harmadik góljukkal bebiztosították sikerüket. 

 A Midtjylland egy helyen változtatott a kezdőcsapatán az egy héttel ezelőtti, első mérkőzéshez képest: Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem volt bevethető.
    
A kezdés után a Ferencváros volt aktívabb, de csak a mezőnyben, mert helyzetig nem jutott. A félidő közepén az egyre lendületesebbé váló dánok kerültek mezőnyfölénybe, több gólhelyzetet is kidolgoztak, a 34. percben pedig Gustav Wikheim lövésével vezetéshez jutottak. Thomas Dollnak a szünet előtt Bőle Lukácsot kellett lecserélnie sérülés miatt. 
    
A második félidő elején kiegyenlített volt a mezőnyjáték, a ferencvárosiak is feltűntek olykor az ellenfél tizenhatosának előterében. A magyarok a 64. percben Rui Pedro fejesével egyenlítettek. A gól felpaprikázta a hazaiakat, akik gyorsan két gólhelyzetet is kidolgoztak, és a másodikat már kihasználták: a 71. percben Rasmus Nissen fejelt a Ferencváros kapujába. A hajrában a csereember, Alexander Sörloth döntötte el a meccset, aki saját térfeléről ugrott ki, és higgadtan fejezte be az akciót.

A Midtjylland ellenfele a selejtező 3. fordulójában a lengyel Arka Gdynia lesz.

Nem játszott különösen jól az Astra sem Azerbajdzsánban, ám a román csapat célfutballja eredményre vezetett, olyan körülmények között, hogy a 2016-os román bajnok 3-1-es előnnyel utazhatott el az FK Zira otthonába. Persze ha Richard Gadze az 5. percben nem kapu mellé durrant kedvező pozícióból, talán lett volna izgulni valója a románoknak.

Ugyan a hazaiak játszottak fölényben, veszélyesebbek is voltak, az idő teltével pedig egyre komolyabb nyomást gyakoroltak a vendégek kapujára, az Astra továbbjutása nem forgott veszélyben. Köszönhető ez nagymértékben Plamen Iliev kapusnak is, aki több alkalommal is bravúrral védett – főleg a szünet után – Kervens Belfot, az ex-steauás Gabriel Matei vagy éppen Milan Djurics lövéseinél. A románok leginkább az első félidőben voltak veszélyesek a hazai kapura, elsősorban Viorel Nicoara és Claudiu Belu révén.

Az Astra veretlenül teljesítette tehát első párharcát az idei EL-selejtezőben, a harmadik körben az ukrán Olekszandri a vár rá. Ebben a körben csatlakozik a Dinamo és a Craiova is: előbbi a spanyol Athletic Bilbao, utóbbi az olasz Milan ellen.

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott az észt Nömme Kaljuval a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján csütörtökön. A székesfehérváriak 4-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Egyetlen állva maradt magyar csapatként a Videoton az EL-selejtező 3. fordulójában a Girondins Bordeaux-val csap össze. Az első meccset Franciaországban rendezik jövő csütörtökön.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon egy-egy nagy helyzettel. A folytatásban rákapcsolt a Videoton, és néhány gólszerzési lehetőséget követően Lazovic találatával megszerezte a vezetést.
    
Fordulást követően büntetőből egyenlített a Kalju. A hazai gárda innentől kezdve nem igazán erőltette a támadásokat, az észtek pedig nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani a fehérvári kapu előtt. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: