2011-01-13 16:12:14• hírek • Szatmar.ro

Elmaradt a benzinbojkott

Összefogásra hívta fel az Önálló Taxisok Egyesülete a romániai taxisokat abban az elhatározásban, hogy bojkottálják a benzinkutakat a magas üzemanyagárak miatt.

Úgy tűnik hiábavaló volt az az országos egyesület Románia szintűre tervezett bojkottra való felkérése, hiszen Szatmárnémetiben minden a megszokott kerékvágásban haladt csütörtökön is.
A benzin 5 lejt meghaladó ára ellen a tavalyi év végén országos szinten már tiltakoztak egyszer, akkor aprópénzzel fizettek a töltőállomásokon, csütörtökre azonban teljes vásárlási stopra szólították fel a kollégákat az egyesület.

Az elképzelés szerint ezzel az üzemanyag-társaságoknak demonstrálnának, felhívva a figyelmet arra, hogy a lakosság nem ért egyet az igen nagy mértékű drágítással.
Szatmárnémetiben ez nem valósult meg, hiszen a személyszállításban dolgozók közül igen kevesen döntöttek úgy, hogy a mai napon nem tankolnak, legtöbbjük a meghirdetett bojkott ellenére is megjelentek az üzemanyagtöltő állomásokon.

Megkérdezésünkre több társaság is közölte, bár nem szólították fel a sofőröket arra, hogy ne vegyék igénybe a benzinkutak szolgáltatásait, mindannyiuk maguk dönthették el, hogy csatlakoznak-e az országos szintű megmozduláshoz, vagy sem.

Egy héten belül egyébként újabb országos szintű demonstrációra számíthatnak az olajtársaságok, az interneten és sms-ben ugyanis a következő felhívás tered: „Január 17, 18 és 19-én fogjunk össze és lássák meg a MILLIÁRDOS benzinkutak, hogy milyen amikor pénzt vesztenek. A következő a recept, hogy csökkenjen a benzin ára: SENKI NE VEGYEN HASZNÁLATBA EGYETLEN BENZINKUTAT SEM - JANUÁR 17,18 és 19-én. Járjunk buszokkal, biciklivel, gyalog vagy az említett három nap előtt tankoljunk."

A kérdés már csak az, mennyire veszik majd komolyan az autótulajdonosok a felhívást. És mi változik a demonstrációval? A benzinárak bár európai szinten vannak, az átlagemberek keresete azonban ettől jóval elmarad.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: