2007-12-20 20:45:10• hírek • István Löchli

Továbbra is túlhalásszák Európa tengereit

Vajon kerülhetnek-e gyermekeink és unokáink ünnepi asztalára tengeri halak?

A Greenpeace hétfői akciója után sem tűnik az Európai Halászati Tanács túl előrelátónak tengeri élővilág sokszínűségének megmentését illetően.

"Ahogyan azt a Greenpeace megjósolta, a három évtizedes halászati miniszteri inkompetencia folytatódik, amely végképp a visszafordíthatatlan állapotok felé tereli az európai tengerek állapotát. A miniszterekbe vetett bizalom végleg elveszett, határozott beavatkozásra van szükség" – mondta Saskia Richartz, a Greenpeace halászati szakértője.

Bár bizonyos tőkehal-félék esetében 18%-os halászati kvótacsökkentés mellett döntöttek (a 25%-os tudományos ajánlások helyett) az Északi-tengeri Tőkehal engedélyezett mennyiségét például 11%-kal növelték, holott a faj fennmaradásához legalább 50%-os csökkentésre volna szükség. Az, hogy a civil szervezetek véleményét semmibe veszik, azt már megszoktuk, de hogy a döntéshozók a tudomány szavának sem hisznek az már végképp elszomorító.

Vajon kerülhetnek-e gyermekeink és unokáink ünnepi asztalára tengeri halak? Mi lesz az európai halászokkal? Ők is a több ezer kanadai halász sorsára jutnak, akik a túlhalászás miatt veszítették el állásukat?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: