2009-09-07 14:55:27• hírek • Gozner Gertrud

Elmarad a sztrájk?

Szerdán országosan tiltakozó akcióra készülnek a mentőszolgálatok dolgozói, jelentették be a hétvégén az Ambulanta Országos Szakszervezeti Szövetség képviselői.

Tiltakozásképpen az egységes bértörvény ellen a mentősök szerdán országszerte figyelmeztető sztrájkot fognak tartani a mentőszolgálatok székhelye előtt. A szolgálat munkatársai elégedetlenek, mivel szerintük a kormány az egészségügyet másodrendű ágazatként kezeli, és a többi közintézményhez viszonyítva kevesebb pénzt osztanak nekik. A szakszervezet képviselői szerint a tiltakozás nem fogja érinteni a betegellátást, mivel csak a szabadnapos alkalmazottak fognak megjelenni a székhely előtt.

Dr. Pataki Ferenc, a Szatmár Megyei Mentőszolgálat igazgatóját egyelőre nem értesítették a tiltakozó megmozdulásról a szakszervezet képviselői. Hozzám nem érkezett semmiféle hivatalos értesítés, hogy az alkalmazottak szerdán tiltakozó akcióra készülnének - magyarázta az igazgató, aki a lapokból értesült a szakszervezet szándékáról. Fechete Valer, az Ambulanta szakszervezet szatmári vezetője jelenleg szabadságon tartózkodik, a mentőszolgálat dolgozói szintén nem tudnak arról, hogy szerdán szolidaritás sztrájk lesz a székhely előtt.

Az országos mentőszolgálat a múlt szerdán kérte a kormánytól, hogy tárgyalja újra az ágazatra vonatkozó bérrácsot. Azzal is fenyegetőzött, hogy szeptember 15-től az egész országban sztrájkot hirdetnek, ha addig a kormány nem fog a kérdésről tárgyalni. A jelenlegi bértörvény szerint egy főorvos fizetése a minimálbér 5,25-szöröse lenne. A szakszervezetek ezzel szemben azt szeretnék, ha ez a szorzószám 6-ra emelkedne.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: