2013-05-23 09:36:20• hírek • MTI

Elmarad a kamionosok forgalombénító akciója

Elmarad a romániai kamionosok csütörtökre hirdetett forgalombénító akciója, miután a közúti áruszállítók szakmai szervezetei megállapodásra jutottak a bukaresti közlekedési minisztériummal.

A kamionosok hétfőn még azzal fenyegetőztek, hogy a nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, amelyeket csak személygépkocsik, illetve a rendőrségi, tűzoltósági és mentőautók előzhetnek meg. A 13 ezer tagot tömörítő Román Közúti Áruszállítók Szövetsége (UNTRR) és a 7500 fuvarozó érdekeit képviselő Országos Közúti Konföderáció (CNR) szerda délutáni közleménye szerint a tiltakozó akció forgalomlassításban nyilvánult volna meg: ezzel kívánták úgymond tükrözni azt a reakciósebességet, amelyet a bukaresti közlekedési minisztérium tanúsít a fuvarozók gondjai iránt.

Szerda este a két szakmai szövetség lefújta az akciót, miután megállapodást írtak alá Relu Fenechiu közlekedési miniszterrel.
A romániai kamionosok a közúti áruszállítást érintő, általuk barátságtalannak tartott jogszabályok megváltoztatását, és a korrupció felszámolását sürgették, valamint konstruktív párbeszédet követeltek a román kormánytól. Azt állították, hogy a román közúti törvénykezésben a bírságok nem állnak arányban a kihágás súlyával.

A szerdán aláírt megállapodásban a román közlekedési tárca vállalta, hogy júniusban javaslatot dolgoz ki a közúti bírságok mértékét szabályozó kormányhatározat megváltoztatására - közölték a fuvarozók képviselői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: