2019-02-26 16:24:13• hírek • MTI

Ellopták egy 800 éves keresztes lovag múmiájának a fejét

Ellopták egy 800 éves keresztes lovag múmiájának a fejét a dublini St Michan-templom kriptájából.

David Pierpoint főesperes szerint a csonkítást egy idegenvezető fedezte fel hétfő délután, amikor egy csapatnyi látogatót akart beengedni a templomba - olvasható a BBC hírportálján. Az eset miatt egy ideig nem fogad látogatókat a templom.


Az ír katolikus egyház közleménye szerint a kripta súlyos károkat szenvedett és több múmiát, köztük egy 400 éve élt apáca maradványait is meggyalázták. A keresztes lovag testét felfordították és a fejét elvitték. Pierpoint szerint a vandálok egy tömör acélból készült belső kaput is elvittek, ám a legfontosabb feladat most a kripta megóvása, ugyanis a szabad levegő lebomlással fenyegeti a maradványokat. Az ír rendőrség jelenleg a templom biztonsági kameráinak felvételeit vizsgálja.


A St Michan templom már 1996-ban is vandalizmus áldozata lett, amikor egy csapatnyi tinédzser betört a kriptába és számos múmiát kirángatott a koporsójából. "A földre cibálták őket és a jelek szerint fociztak a fejükkel" - idézte fel Pierpoint, hozzátéve, hogy az őröknek akkor szerencsére sikerült elkapniuk az elkövetőket. Az 1996-os betörést követően a kriptát lezárták egy hétre, hogy helyreállítsák a károkat. A St Michan-templomot tavaly nagyjából 27 ezren keresték fel.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: