2018-01-06 10:25:58• hírek • Hirado.hu

Ellopták a világ legdrágább vodkáját

Megtalálták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót érő vodkásüvegét, amelyet kedd hajnalban loptak el egy koppenhágai gyűjteményből, a palackból azonban eltűnt a vodka - közölte pénteken a koppenhágai rendőrség.

A ritka palackot a dán főváros északi részén lévő, felújítás alatt álló villában találtak meg három nappal az után, hogy bejelentették ellopását.
 

A rendőrség korábban azt közölte, hogy érintetlenül bukkantak rá a palackra. Twitter-üzenetében köszönetet mondott annak, aki bejelentette, hogy rábukkant a ritka üvegre. A vodkát a dán főváros Vesterbro negyedében lévő Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek. Az üveg díszítéséhez ráadásul egy 1912-es Monte Carló-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.
 

Ingberg pénteken az AP amerikai hírügynökséggel közölte, hogy a nap folyamán telefonhívást kapott egy ismeretlen személytől, aki közölte vele, hogy egy koppenhágai építkezésen talált rá a palackra, amelyet átad a rendőrségnek. Az Ekstra Bladet bulvárlap szerint egy szerelő, Jesper Kamper találta meg a palackot. Kamper a lapnak elmondta, hogy kollegájával annak a szobának a közepén leltek a vodkásüvegre, amelyben dolgozniuk kellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: