2009-10-29 12:45:49• hírek • MTI

Elloptak 6 millió dollárt és 7 millió eurót

Megkönnyebült egy nyugdíjas orosz házaspár, amikor megtudta, hogy csak 3 milliárd forintnyi dollárt és eurót loptak el vagyonukból.

A 6 millió dollár és 7 millió euró ugyanis csupán "aprópénz" nekik: maradt még 194 millió dollárjuk és 193 millió eurójuk - bő 90 milliárd forintjuk.

Az "aprópénzt" egy moszkvai lakótelepi lakásból lopták el, az összeg a novoszibirszki nyugdíjas házaspár jogos tulajdona volt. A pénzt nem nyugdíjukból kuporgatták össze, hanem fiuktól, a BAMsztroj építőipari vállalat volt vezérigazgatójától és az Amurinvesztsztroj építőipari vállalat főrészvényesétől, a 47 évesen elhunyt Szergej Rovbeltől örökölték.

A hatalmas összeget Jevgenyij Szkoblikovra, fiuk munkatársára bízták, a pénz ugyanis egy moszkvai bankszéfben volt, és Rovbelék úgy döntöttek, hogy onnan ki kell venni és takarékbetétkönyvben kell elhelyezni. Ez lett volna Szkoblikov feladata. A férfit azóta is faggatja a rendőrség, hogy miért vitte a lakásba a pénzt és miért hagyta ott őrizetlenül. A nyomozók úgy vélik, Szkoblikov személyesen akarta Novoszibirszkbe vinni az összeget, hogy zsebre tehesse a tekintélyes átutalási költséget, de nem záják ki, hogy az egész történet egy rosszul megrendezett rablás. Gyanús, hogy Szkoblikov egy cég jogi tanácsadójaként mutatkozott be, de az általa megnevezett vállalatnál nem is hallottak róla.

A Komszomolszkaja Pravda című lap csütörtökön rendőrségi forrásokra hivatkozva jelentette, hogy Rovbelék - akik eleinte igen nyugtalanok voltak, mert nem tudták, mennyi pénzük tűnt el - már megnyugodtak, az elrabolt összeg ugyanis nem jelentős a számukra. Az elhunyt üzletember édesapja közölte, hogy fiuk 200 millió dollárt és ugyancsak 200 millió eurót tartott különböző széfekben. Hozzátette, hogy nagyon meglepődtek, amikor a közjegyző ismertette Szergej fiuk végrendeletét. Azt tudták, hogy gazdag, de azt nem, hogy ennyire.

Az idős házaspár az örökséget jótékony célra szánja: gyermekintézményeket és árvaházakat szándékozik építtetni, amelyek majd Szergej Rovbel nevét viselik megörökítve emlékét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: