2010-06-16 17:17:49• hírek • Szatmár.ro

Ellentétek Érkáváson

Todorán János
Todorán János

Nem csitult el a tanácsosok egy csoportja és a végrehajtók közötti ellentét Érkávás községben.

Továbbra sincs béke Érkáváson a tanácsosok, illetve a polgármester és alpolgármester között. Miután feljelentés nyomán a településen pár hónapja átfogó vizsgálatot folytatott a számvevőszék, az anyagi ügyeket kifogásoló döntéshozó-csoport tovább tiltakozik az anyagi vonatkozású határozattervezetek ellen.

Egy hónappal ezelőtt a polgármesteri hivatal épületére felhasznált 72 300 lejt kifogásolták, mondván, hogy a versenytárgyalást megnyerő vállalat nem végezte el az eredetileg megszabott munkálatokat - teljes tetőcsere, mellékhelyiség-építés -, így indokolatlan a fent említett összeg. A polgármesteri ellenzék hangadója, Katona József most újabb esetről számolt be. A tanácsülésen összesen 40 000 lej kiutalásáról kellett volna döntenie a tanácsosoknak - ez az összeg a tavaly elvégzett szeméttelep-bezárás ellneértéke, amelyet még nem fizetett ki az önkormányzat.

A tanácsosok előzetesen 10 000 lejt szabtak meg erre a célra, és csak most szembesültek ennek a négyzsresével. Ráadásul egy bírósági határozat mondja ki a pénz kifizetésének a kötelező voltát, amit meg lehetett volna időben fellebbezni. Érkávás községben az utóbbi időszakban napirenden vannak a viták a helyi tanács és a polgármester (képünkön) között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: