2010-11-11 19:22:08• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrzött parlagföldek

Az APIA a meg nem művelt mezőgazdasági területeket is ellenőrzi.

Téves az a feltételezés, miszerint a parlagföldek állapotáról nem vezet nyilvántartást a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség. Ezzel kapcsolatban Pintea Viorel megyei igazgató elmondta: jövő héttől kezdődően ezeket a földeket veszik számba az ellenőrök, és azok, akik nem tartják rendben parcelláikat, nem számíthatnak mezőgazdasági támogatásban.

- Véleményem szerint azok, akik parlagon maradt földekre kérnek szubvenciót, hazudnak akkor, amikor azt állítják: ezeket rendben tartják. Sajnos úgy tűnik, komoly büntetéseket fogunk kiróni ezen hiányosságok miatt.

Miután október 15-én elkezdte az APIA a területalapú támogatások előlegének folyósítását (hektáronként 37,85 euró), jelen pillanatig 13 000 megyebeli gazdálkodó esetében kezdték meg a kifizetési procedúra elindítását.

Az idén összesen 23 322 termelő igényelt területalapú támogatást tájegységünkben. Pintea Viorel igazgató reméli, hogy november végéig legalább 20 000 gazda megkaphatja az előleget. December elsejétől tilos előleget fizetni, így minden valószínűség szerint a kimaradtak majd jövőre kapják kézhez a szubvenciót.


Pintea Viorel igazgató
Pintea Viorel igazgató


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: