2011-04-26 14:31:11• hírek • Póti Orsolya

Ellenőrzött és büntetett az Ökorendőrség

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozó Helyi Rendőrség munkatársai április 15-21. között ellenőrző akciót hajtottak végre a megyeközpontban.

A környezetvédelmi rendőrség április 15-21. közötti ellenőrző akciója során olyan személyeket bírságolt, akik megsértették az előírt környezetvédelmi jogszabályokat. Az ökorendőrök több esetben is  büntetést, illetve figyelmeztetést róttak ki.

Az akció során összesen 13 kihágást büntettek: hét személy megúszta figyelmeztetéssel, míg hat személyre pénzbírságot róttak ki, melynek összértéke 2.000 lej volt.

A legtöbb esetet ezúttal is a hulladékgyűjtők, konténerek körüli szemétlerakás terén tapasztalták, ugyanis olyanokat büntettek, akik nem a hulladékgyűjtőkbe, hanem ezek mellé rakták a szemetet. A legtöbb jogsértést a Gabriel Georgescu utca 43. szám alatt, az Unirii sugárút 79. szám alatt, a Bolyai Farkas utcán, a Petőfi Sándor utcán és Bujorului utca 70. szám alatt észlelték a Helyi Rendőrség munkatársai.

A Szatmárnémeti Helyi Tanács 243/2006-os Tanácsi Határozata értelmében kihágásnak bizonyul az, ha a lakosok nem a célra kijelölt helyre viszik a hulladékot, és nem a megfelelő módon helyezik el azt.  Ez a tett 100-2.500 lej közötti bírságolást von maga után.


Büntetett a környezetvédelmi rendőrség
Büntetett a környezetvédelmi rendőrség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: